איזון וחוקי הבריאות
במאמר הקודם פתחנו מדור חדש בנושא הבריאות, כאשר גולת הכותרת אומרת שהגוף מטבעו שואף להומאוסטזיס ואיזון, וכדי לשמור על בריאות תקינה יש לשמור על החוקים
סדרת הבריאות: איזון וחוקי הבריאות
במאמר הקודם פתחנו מדור חדש בנושא הבריאות, כאשר גולת הכותרת אומרת שהגוף מטבעו שואף להומאוסטזיס ואיזון, וכדי לשמור על בריאות תקינה יש לשמור על החוקים, “חוקי הבריאות”, ועקרון האיזון הוא חשוב ביותר לשמירה על הגוף ומניעת מחלות.
בפרק זה נתייחס לאיזון במובן הרחב בהקשר של שמירה על הבריאות. נבחן את השפעת האיזון בפרמטרים הבאים: איזון רוחני/מנטלי, איזון רגשי, גופני/תנועתי, מחשבתי.
מה זה בעצם איזון? אם נפתח במינוח, ערך ‘איזון’ נראה שהוא מצביע על מצב בריאותי תקין, שבו המערכות בגוף עובדות בסנכרון וללא הפרעה, לפי הטבע שלהם. איזון אומר שהדברים נמצאים ברמה הנכונה שבה הם אמורים להימצא, כלומר בפרופורציה המתאימה, ביחס המאוזן/הנכון והמתאים. מצב הפוך של חוסר איזון, זה אומר שהערכים לא נמצאים במקומם הנכון, מה שעלול לשבש את התפקוד.
רפואה מונעת – לפי הבריאות הטבעית , רפואה מונעת מתייחסת לשמירה על כללי וחוקי הבריאות שטבע בנו הבורא. כלומר להיצמד כמה שיותר לכללים הללו ולא להפר אותם, כמו גם להימנע ככל שניתן מהתנהגויות לא טובות , כמו אכילת סוכרים ופחמימות מופרזת, משתיית אלכוהול, סיגריות וכיו”ב.
איזון רוחני/מנטלי – במילה אחת “אמונה“! זה ישמע מצומצם אולי וסקפטי, אבל זו האמת. כי כשיש אמונה כפי שמו”ר הרב שלום ארוש מלמד אותנו אז וודאי שיש איזון כי זה השורש להכל כולל הכל. הספר המושלם ‘בגן האמונה’ מכסה את כל האיזון הרוחני בספקטרום מלא ושורשי.
איזון פיזי/תנועתי – הגוף נועד לזוז, ליצור תנועה, אנרגיה. כאשר אנחנו יושבים רב היום בשעות העבודה ואח”כ בבית בסלון הגוף נחלש והשרירים אף הם. הרמב”ם הקדוש אומר שחשוב מאד לעשות פעילות גופנית על בסיס יומיומי. אין צורך בפעילות גופנית מסיבית וקשה, מספיק אפילו הליכה של חצי שעה ארבעים דקות כל יום, להעלות את דופק, להזיע, להניע את אברי הגוף השונים ולחזק קלות את השרירים.
הבה ניצור מודעות! בחרו מדרגות במקום מעלית, תעלו דופק להתנשם ולהתנשף זה בריא. שבת בבוקר נעים ונפלא לצאת ולטייל עם המשפחה.
איזון ניקוז / הוצאת רעלים – מתייחס למערכת ההוצאה והפליטה של הגוף. למשל זיעה שמהווה צינון וקירור לגוף, הזיעה יוצאת דרך העור לכן חשוב שהעור ינשום תמיד. צואה ושתן אף הם חומרים שיוצאים דרך הגוף, אסור להשהות נקבים ויש לעשותם מיד. חשוב לשתות מספיק מים וכן להזדקק לנקבים )גדולים( לפחות פעם אחת ביום. גם ליחות ונזלת הם רעלים שיוצאים מהגוף. לא טוב לבלוע אותם אלא לכייח ולהוציאם החוצה.
איזון רגשי – מתייחס לעובדה שהמוח שולט על הלב ולא להיפך. מצב אידיאלי: מלך – מח. לב. כבד # למך – לב. מוח. כבד. הפחתה של לחץ, מתח, חרדה, דיכאון, ייאוש – כל הרגשות השליליים ולתת זרקור ואלומת אור לרגשות חיוביים קרי: שמחה, אהבה, רחמים, חמלה, נתינה.
איזון מחשבתי – המחשבות הן נדבך עיקרי ומהותי. חובה עלינו ליצור מחשבות חיוביות, מעצימות, משמחות. רבי נחמן המשיל משל יפה כשם שסוס סוטה מן הדרך ויש צורך בכוחות רבים להחזירו לתלם כך גם עם המחשבות השליליות והלא טובות, להכניס ‘לתלם’ את המחשבות הטובות. מחשבה יוצרת מציאות. למחשבות יש כוח עצום.
“וודא שאתה רוצה להיות היכן שהמחשבות שלך נמצאות..” לא תמיד קיימת הלימה בין מה שחושבים למה שרוצים וצריכים באמת.
‘הכוח המדמה’ – כוחו של היצר הרע להכניס בנו מחשבות של כפירה, חוסר אמונה, פחדים, חרדות, קנאה, ייאוש, עצבות – בקיצור כל הרע מסוגים שונים… וכוח המדמה הוא בעל השפעה שלילית חזקה ביותר, הרסנית ומחריבה. כנגד זה ניתן באומץ רב לחשוב מחשבות של אמונה, שמחה, קדושה, מחשבות עם תקווה, אהבה, רוך, חמלה, טוב.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור