השנה נעשה לאוזן ונהפוכו!
כל שנה הוא מגיע ואתו מגיעים ההרגלים ואוזני ההמן המוכרים. אבל לא עוד, אומרת עדנה קדוש, מאמנת מוסמכת, השנה עושים לאוזן ונהפוכו! וזה גם טעים.
פורים מתקרב ואתו מגיעים ההרגלים של שנים עברו.
בפורים הבית מתמלא במיני מתיקה, מיני פיתויים והרבה ג'אנק.
מה עושים?
במשך השגרה, אנו עסוקים ויש סדר יום שמסייע לנו לשמור על תזונה נבונה. אבל בפורים יש שעות של "בטלנות" מהעיסוקים והשגרה, וזו נקודת שבירה!
עד הצהריים אנחנו עסוקים בלתת ולקבל משלוחי מנות… והרעב מתעורר.
מה עושים?
הפתרון הכי פשוט וזמין (וטעותי!) הוא לזלול ולנשנש ממתקים שהגיעו בחבילות ארוזות ומנצנצות.
ומה נעשה השנה?
ונהפוכו!
השנה נאכל את ארוחת הבוקר הרגילה שלנו, ובצהריים, בסעודת פורים, נאכל ארוחת צהרים רגילה. כן, האוכל יישאר כרגיל.
נתחפש, נאכל כמו במשתה מפואר, נשיר, נצחק, ואפשר גם לשתות יין טוב לקינוח. אבל האוכל – כרגיל!
למה?
כי בכל יום שאנו שומרים על סדר האכילה שלנו – אנו בונים הרגלים! אם באירועים אנו יוצאים מהסדר – אנו בונים הרגל לצאת מהסדר בכל אירוע. ויש, יש הרבה מאוד אירועים. אם אנו שומרים על האכילה שלנו גם באירוע – אנו מרגילים עצמנו הרגל טוב.
והעיקר – להיות בשמחה!
מאמרים נוספים בנושא:
יש מה להפסיד!
16 סיבות לאכול נכון
אוכלים את העולם
לא איש הפח
בריאות? הכי טבעית שיש
ג'אנק היום, משלמים מחר
אז מה עדיף – הנאה מאוכל שתיתן תסכול או הנאה שתיתן שמחה?
השנה, נעשה לאוזני המן ונהפוכו נוסח "מידה טובה" – קוד ההרזיה הבריאה.
אז הנה זה בא – מתכון לאוזני המן נוסח "מידה טובה" במילוי ירקות.
אוזני המן במילוי ירקות – חידוש מקורי!
בצק: (10-12 יחידות)
1/2 כוס קמח כוסמין
2 כפות טחינה
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות רסק תפוחי עץ ללא סוכר
2 כפות סילאן ללא סוכר
1 כפית אפיון
ללוש בצק, לתת לו מנוחה קלה, לקרוץ כדורים.
לשטח ביד כל כדור, לשים מילוי ולקפל לצורה של אוזן המן.
חום בינוני 15-20 דקות.
הצעות למלית:
מחית בטטה עם קינמון, בצל וגזר מוקפץ, תרד וצנוברים, פטריות ובצל.
מחית מתוקה – תמרים + אגוזים או שקדים + כפית קינמון (לטחון הכל יחד).
להכניס לתנור, לאפות ולהגיש חם! בתיאבון!
פורים שמח ובריא!
* * *
עדנה קדוש – אחות טיפול נמרץ, מטפלת ברפואה משלימה רב תחומית. מאמנת ותומכת על פי חכמת המזרח, המערב והחסידות. מורה בשיטת נקודתרפיה. מחברת הספר "49 ימי מסע", להזמנת הספר וסדנאות בריאות: 050-5574065, ednakadosh18@gmail.com וכן באתר www.ednakadosh.com
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור