בראוניס שוקולד וסלק מקמח חומוס

מתכון קל לקינוח מושלם לבראוניס שוקולד וסלק לפסח של השף קונדיטור זיו סנדלר, בלי קמח וסוכר לבן אבל עם מראה מושחת. האורחים יתלהבו!

2 דק' קריאה

זיו סנדלר

פורסם בתאריך 08.08.24

את הכנת העוגה הזאת דחיתי יותר מכל מתכון אחר. את הרעיון המקורי מצאה זוגתי. העוגה ענתה על דרישות טכניות מבחינתה: ללא קמח, ללא סוכר לבן (הציפוי הוורוד בתמונה הוא תוספת שלי) ומראה מושחת. מבט קצר על רשימת המרכיבים גרם לי חלחלה, ירקות וקטניות מחופשות לעוגת שוקולד. מי אחראי לזוועה הזו?

 

ובכן, כשנה וחצי לאחר מכן הכנתי את העוגה בחוסר חשק מופגן. והפלא ופלא, היא הייתה טעימה, רכה ושוקולדית. מאז ערכתי במתכון שינויים קלים והרי הוא כאן בגרסה האישית שלי.

 

מרכיבים ל-2 אינגליש/תבנית אפיה 20*30:

 

100 גרם/חצי כוס סלק מבושל

175 גרם/כוס גרגרי חומוס מבושל/ חצי פחית

60 גרם/שליש כוס קרם קוקוס

100 גרם/חצי כוס שמן קוקוס

140 גרם/טבלה וחצי שוקולד

90 גרם/שליש כוס מייפל

80 גרם/חצי כוס קמח חומוס

10 גרם/2 כפות קקאו

כפית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

 

לציפוי ורוד:

כוס אבקת סוכר

1/4 כוס סלק מבושל

 

אופן ההכנה:

 

1. מרתיחים את הקרם קוקוס ומעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסלק וגרגירי החומוס וטוחנים הכל יחד.

 

2. שמים שוקולד בקערה קטנה, שופכים את התערובת הטחונה אל הקערה.

 

3. מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

 

4. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: קמח חומוס, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

 

5. מנפים את כל האבקות אל הקערה הראשונה, מוסיפים מייפל ומערבבים עד שאחיד.

 

6. יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

 

7. אופים כ-15 דקות עד היווצרות חריצים דקים בקרום (העוגה תישאר רטובה לאחר האפייה לא לדאוג).

 

לאחר ההתקררות מכינים את הציפוי:

 

1. בבלנדר מכניסים את מרכיבי הציפוי וטוחנים עד שלא נותרים גרגירי סלק.

 

2. יוצקים על העוגה. אופים עוד 4 דקות.

 

3. מצננים שוב, וחותכים לגודל הרצוי.

 

4. ניתן לגוון ולהוסיף מיני אגוזים, שוקו צ’יפס, ממרח חלבה וכדומה.

 

בתיאבון!

 

קרדיט צילום: שרית גופן

 

 

 

* * *

זיו סנדלר,  שף קונדיטור מזה 15 שנים. את דרכו החל אצל האנס ברטלה, שם למד את רזי המקצוע, והמשיך משם לעבוד בקונדיטוריות שונות ביניהן בליקר בייקרי ולחם יין. את המעבר מקונדיטוריה חלבית לטבעונית עש מתוך לימוד עצמי וניסיון רב. בשנת 2014 פתח ביחד עם שותפתו נטע אירדם את seeds – פטיסרי טבעוני קטנטן וחמים במרכז תל אביב. בסוף השנה החנות תיסגר וניתן יהיה להשיג את המוצרים בחנויות הנבחרות ולהגיע לסדנאות אפייה בביתו של השף.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה