טיפים לסידור ארונות מטבח
המטבח שלנו חשוב ולרוב מבולגן ולא תמיד יש מקום להכל ובקיצור לא תמיד מסתדר לנו עם המצרכים הכילים והבישולים אז אולי יש דרך לעשות לזה סטופ?!
המטבח שלנו חשוב ולרוב מבולגן ולא תמיד יש מקום להכל ובקיצור לא תמיד מסתדר לנו עם המצרכים הכילים והבישולים אז אולי יש דרך לעשות לזה סטופ?!
בין אם אתם בשלנים ואופים במטבח רחב ידיים, ובין אם אתם לא משקיעים בהכנת אוכל בכלל, בכל מקרה כולנו אוהבים שיש לנו מקום ומרחב במטבח שלנו, שיש איזשהו היגיון בסידור הכללי, על מנת שיהיה לנו קל יותר ונעים יותר. אז איך אפשר לעשות את זה הכי חכם? איך לסדר את המטבח?
לפני שנענה על השאלה הזו, כדאי לבדוק כמה דברים עם עצמכם, שיעזרו לכם לתכנן טוב יותר וליישם טוב יותר טיפים לסידור ארונות מטבח. לדוגמא:
אם יש ילדים קטנים שיכולים לפתוח ארונות תחתונים חשוב לקחת בחשבון מה הציוד שיש שם, שימו לב שאתם לא מאחסנים בחלקים התחתונים כלים מזכוכית ואוכל שהילדים יכולים לפתוח.
אולי יש ילדים גדולים שזקוקים לנגישות של חלק מהכלים עבורם, ואולי גם “אוכל יבש” שאלו לא יהיו גבוהים מדי? אם התשובה היא כן, יש להניח בגובה המתאים כוסות, צלחות וסכו”ם וגם מיקרוגל אם יש לכם.
לפני שמתחילים לסדר את המטבח מומלץ למיין
- בדיקה כללית – האם אתם באמת משתמשים וצריכים את כל מה שיש לכם במטבח? יש כאלו שאוהבים שיש להם המון כלים, ורובם לא בשימוש והם לא רוצים למסור אותם. זה בסדר גמור, אנחנו כן מציעים לעשות את הבדיקה הזאת, מכיוון שיש סיכוי שתגלו כלים והפתעות שאין לכם שום שימוש ושום עניין בהם, ויכולים לפנות אחסון רב.
- תדירות השימוש – העדיפות היא למיין לפי תדירות השימוש. אם יש כלי שאתם משתמשים בו בכל יום או בכל שבוע, עדיף שהוא יהיה בהישג יד ונגיש, מאשר טמון בארון, נכון? אם יש כלים שאתם משתמשים בהם בתדירות של חגים, אפשר לאחסן במקום שהוא פחות נגיש.
- הפרדה בין מזון לכלים –המיון החשוב שיש לעשות לאחר שמסרתם כלים שאין לכם צורך בהם יותר, ולאחר שעשיתם חשיבה בנוגע לנגישות לכלים שאתם משתמשים בהם יותר, היא לוודא שיש הפרדה בין התחום של המזון לתחום של הכלים אפשר להגדיר מרחב, שטח, “למעלה או למטה”, מקום למזון ומקום לכלים.
כלי מטבח – חלוקה לקבוצות
כדאי לחלק לקבוצות לדוגמא: פלסטיקים, כלי אחסון מזכוכית, כלי אוכל, כלים לסלט, חד פעמי, סירי בישול וכו’. בכל קבוצה כזו חשוב שכל הכלים הרלוונטיים יהיו מרוכזים יחדיו. כל התבניות יחדיו, כל הסירים והמחבתות, כל הפלסטיקים. אם אין לכם אפשרות לרכז ולאחסן כל קבוצה יחד, אפשר לחלק לשני חללי אחסון אבל שיהיו צמודים אחד לשני כשהמטבח לא מסודר לפי קבוצות, זה מייצר בלגן, יותר דלתות נפתחות ויש לכם פחות מקום ומרחב לעשות את הדברים.
דרך נוספת לבצע חלוקה לקבוצות היא לפי חומר הגלם ולא לפי סוג הכלים. לדוגמא עץ וזכוכית. יש כאלו שמעדיפים לרכז את כל הכלים מזכוכית יחד – החל מקעריות למרק, דרך קערות לסלט וכלה בתבניות מזכוכית. אם זה מסתדר לכם טוב יותר בהלך הרוח שלכם לרכז את כל כלי הזכוכית יחד, מצוין – בסופו של דבר המטרה היא שסידור המטבח ישרת אתכם ולא אתם אותו. אפשר לאחסן כל קבוצה או כל חומר גלם במגירה / מדף.
חלוקה לקבוצות גם באוכל
נפריד מוצרי אפייה מהקטניות וכן ממתקים משימורים וכו….
האם התבלינים שלכם מסודרים?
נסדר את התבלינים בקופסאות מסודרות ונקיות ונשים לב שאת התבלינים היותר שימושיים נשים בשורה ראשונה מול העניים והאלו שפחות נשים בשורה השנייה.
פתרונות אחסון יעילים
תוכלו להיעזר במגוון רחב של פתרונות אחסון שיקלו לכם את החיים ויפנו לכם שטח יקר במטבח. ווי תלייה לקרשי חיתוך, קופסא שמרכזת את כל כלי הבישול וההגשה הגדולים (מערוך, מחית, תרבד, כפות מעץ, מצקת וכו’), מדפים שאפשר להצמיד לקיר ולהניח שם תבלינים. מחלק סכו”ם( חובה בכל בית) סלסלאות שיגדירו לכם כל קבוצה בנפרד ועוד…
לסיכום ראשית נעביר מוצרים שלא בשימוש, לאחר מכן נמיין לפי קבוצות ונעזר בפתרונות אחסון מקצועיים נאחסן בארונות לפי תדירות השימוש ונגלה שכיף לנו להכנס למטבח!!!
בהצלחה!
הרבנית מרים ארוש בשיעור מרתק:
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור