עוגת שיש שוקו לימון
עוגת שיש שוקו לימון: מתכון לעוגה טעימה של קרן אגם, כזו שבכל ביס תרגישו שוקולד וחמצמצות של לימון, וזה הכי כיף לימים החמים של יולי אוגוסט, שבתות, ובעצם, כל השנה!
ככה זה עם העוגה המדהימה הזו, בכל ביס מהעוגה תרגישו שוקולד וחמצמצות של הלימון, זה נהדר וכיף בימים החמים של יולי אוגוסט, למרות שלא הייתי מתנגדת לאכול ממנה כל השנה!
אז קבלו אותה, עוגת שיש נהדרת קלה מאוד להכנה, שתוכלו להכין בקלות גם כפרווה.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים גודל L
כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס יוגורט (מעל 3%)
1/2 כוס (120 מ״ל) שמן קנולה
מיץ וגרידת לימון מלימון שלם גדול
1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
2. בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים וסוכר לבן למשך 2-3 דקות.
3. מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים יוגורט, גרידה ומיץ לימון, ולבסוף קמח ואבקת אפייה, מערבבים עד לתערובת חלקה.
4. בקערה בינונית חסינת חום, ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד המריר, ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מעבירים מחצית מתערובת העוגה לקערת השוקולד, מוסיפים כפית קקאו ומערבבים היטב.
6. מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית, ומעליה שופכים את הבלילה הבהירה, בעזרת סכין מערבבים מעט לתנועות ״שיש״.
7. אופים בתנור כ-30-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
8. מקשטים באבקת סוכר לפני שאוכלים.
9. שומרים בכלי אטום כשלושה ימים.
לגרסת פרווה: ניתן להמיר את היוגורט בשמנת צמחית או קרם קוקוס באותה הכמות.
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור