דובשניות שקדים וקקאו
דובשניות שקדים וקקאו: חודש הרחמים עטף אותנו באהבה ובמתיקות שלו ולטוב הזה קרן אגם מוסיפה עוד מתוק וטעים עם מתכון לדובשניות שקדים וקקאו לא רק בטעם של פעם!
אלול, חודש הרחמים כבר עטף אותנו באהבה והמתיקות שלו, ולטוב הזה אני מוסיפה, רגע לפני ולכבוד השנה החדשה שבפתח, מתיקות עם דובשניות שקדים וקקאו לא רק עם טעם של פעם אלא עם טעם של עוד.
מצרכים לכ-15-20 דובשניות:
ביצה גודל L
1/4 כוס (60 מ״ל)שמן קנולה
1/4 כוס (60 מ״ל) דבש
כוס (140 גרם) קמח לבן
1/2 כוס (50 גרם) קמח שקדים
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת קינמון
כף אבקת קקאו
לציפוי: כמה כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בקערה טורפים ביצה דבש ושמן לתערובת אחידה.
2. בקערה אחרת מערבבים קמח עם קמח שקדים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקקאו.
3. מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחידה, ומצננים כחצי שעה במקרר.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5. בעזרת הידיים יוצרים עיגולים קטנים מהתערובת, וטובלים אותם היטב באבקת סוכר. מניחים על התבנית ושומרים על מרווחים, מועכים מעט כל עיגול בעזרת הידיים.
6. אופים כ-10-13 דקות עד שהעוגיות נסדקות בחלקן העליון. היזהרו מאפיית יתר.
7. מצננים לחלוטין ומגישים.
שומרים את העוגיות בכלי אטום עד כחמישה ימים.
הטיפ של קרן: אם תמירו את הדבש בסילאן ואת הביצה ב-50 גרם רסק תפוחים לא ממותק תקבלו עוגיות טבעוניות לגמרי.
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור