עולם משתנה

אישה חכמה אמרה לי משפט חכם, "כשאנחנו מתלוננים על הרע זה סימן שיש לנו הרבה טוב!" נכון, אבל רק כשהאדם הישן שבנו יתפרק נצליח לראות את זה.

3 דק' קריאה

טליה לוי

פורסם בתאריך 17.03.21

אנו חיים בעולם משתנה.
עם אנשים שמשתנים כל הזמן.
עם סביבה שמשתנה.
עם התמודדויות שונות.
עם חברה שונה.
עם עבודה שמשתנה…
 
ובעצם, הכל משתנה.
 
ולשינויים כמו לשינויים, יש שתי אפשרויות – או שאתה בוחר אותם או שהם פשוט קורים, ואז אין שום ברירה חוץ מלהשתנות, כי החיים כבר השתנו…
 
החיים הם ים גדול עם הרבה גלים, לפעמים רגועים ולפעמים סוערים. פעם אנחנו על הגל, עפים גבוה, למעלה, עם הרגשת סיפוק גדולה של 'עשינו את זה', מלאי ביטחון בבורא עולם, בעצמנו ובסביבה שהוא העניק לנו בחיים האלה. ואז, קורה משהו מדהים – אנחנו מסוגלים להתפעל מיופי הבריאה, מתכלת השמים, מריח הפריחה, ממלאים את הריאות אוויר, מרגישים את הטוב, נושמים אותו. העולם מחייך אלינו.
 
ולפעמים אנחנו מתחת לגל, נחנקים מכמות המים המלוחים שממלאים את פינו, מתמודדים בכל חלקי גופנו, מזיזים את הידיים והרגליים במהירות עצומה. נלחמים על החיים, על כל נשימה. רוצים לשרוד, לא מבקשים עוד.
 
ובסוף, אנחנו שורדים. למה? כי כוח החיים חזק מהכל!
 
מאמרים נוספים בנושא:
להזיז את  הגבינה
לשנות את הטבע
שינויים ותופעות לוואי
 
פעם אמרה לי אישה חכמה משפט שמלווה אותי הרבה זמן, "כשאנחנו מתלוננים על הרע, זה סימן שיש לנו הרבה טוב!". חשבתי על זה הרבה והבנתי שכאשר יש טוב אז יש הבנה מהו רע. אבל כשיש רק רע, אנחנו עסוקים בלשרוד. את הראש, לקחת אוויר ולהמשיך לחתור. כי מי חושב ברגעים האלה להתלונן? למי בכלל יש זמן?!
 
אז מה הכוונה כשאנו בוחרים לעשות שינוי? הרי השינוי לא נתון לבחירתנו. כלומר, כשמדובר על שינוי מהותי בחיים, לא על שינוי הרהיטים בבית או בחירת יום חופשי אחר בעבודה.
 
מצד שני, אנחנו יודעים ולומדים שהכל, כולל כל הפרטים הקטנים, בהשגחה הפרטית של בורא עולם עלינו. מרגע לידתנו ועד לרגע בוא ניפרד מהעולם ונשוב למקום ממנו באנו. אבל זה נמצא אצלנו ברמת הידיעה והאמונה. וזה לא מספיק. זה צריך להיות משהו חי, מרגיש, זורם בעורקים.
 
זה שינוי. שאנחנו בוחרים לקבל, לחיות ולהודות על השינוי, להרגיש שזה משהו אדיר שקיבלנו מבורא עולם, וכמובן, שהכל לטובה.
 
אולי גם זה יעניין אתכם:
רק מילה אחת
מילים  קטנות
לוותר כדי  לתת
 
להבין (ואולי כאן זה יהיה קצת קשה ללא מעט אנשים, אז קחו אוויר…) שאנחנו לא שולטים על שום דבר! נכון, אנחנו כאן וככה השם רוצה, והוא גם מלמד אותנו שעלינו לומר "בשבילי נברא העולם", אבל אנחנו חיים בודדים במערכה שלמה. בורג קטן במכונת הזמן הזו. אנחנו לא המתכנתים.
 
נכון, זה קשה לחשוב שאנחנו לא שולטים, הרי טבע האדם להרגיש משהו עליון, שולט, עם סמכויות. זו הסיבה שכאשר משהו לא הולך כמו שאנחנו רוצים, או שלא השגנו דבר זה או אחר, אנחנו מתעקשים, מנסים, מתאמצים ולא מוכנים לזוז הלאה. ומה הכוונה? לא מוכנים לקבל את השינוי! איזה שינוי? שאנחנו לא שולטים, לראות את עצמנו בלי מה שרצינו, כי אנחנו רצינו! זה ייתן לנו את הכוח, השמחה והאושר, בלה, בלה, בלה.. אז איך אפשר לוותר?
 
קשה. קשה לוותר.
 
ואם קשה, זה אומר שיש כאן הרבה עבודה. עבודה קודם כל עם עצמנו, עם הרצון לבחור בשינוי, שהוא יהיה בתוכנו, בתפישת העולם שלנו.
 
לא להאשים את עצמנו – 'איך ולמה זה קרה לי?' 'אולי הייתי צריך לעשות…' 'תמיד אני משיג את מה שאני רוצה, אז מה קרה עכשיו?…'
 
לקבל את העובדה שזה לא בשליטתנו, 'אני חי בשלווה גם עם הדברים שאין לי שליטה עליהם… השליטה היחידה היא רק בתגובות שלי…'
 
כשבוחרים בשינוי, בוחרים לפרק את דפוסי החשיבה וההתנהגות שלנו. הרצון הזה לשלוט חייב להתפרק לרסיסים, להתבטל. לחשוב חדש, לחשוב אחרת.
 
וכשהאדם הישן שבי יתפרק לחלקים, רק אז אוכל לבנות את עצמי מחדש. רק אז אהיה רגוע, מקבל ובטוח. והכי חשוב, שמח ומודה לבורא עולם על הכל!
 
 
* * *
טליה לוי (BA בחינוך) עוסקת בתחום כבר 12 שנה. מדריכת כלות מוסמכת. ניסיון רב בתחום הכתיבה והחריזה, עוסקת במודעות נפשית ורגשית על פי תורת החסידות. נשואה ואמא לארבעה, ב"ה. ליצירת קשר: talyalevi226@gmail.com

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה