עוגת סילאן אגסים עם רסק תפוחים
עוגת סילאן אגסים עם רסק תפוחים: הרבה דברים אפשר לעשות עם פירות, אבל אני מאוד אוהבת כשהם משתלבים בתוך עוגה טעימה, קלה להכנה שתעשה לנו הכי מתוק! ויש גם טיפ מקרן!
כשהשנה החדשה בפתח יש ריח של חדש באוויר. אבל לא רק, אלא גם של מתיקות ונעימות שחלק גדול מהם מגיע מתנורי האפייה שלנו שמפיצים ניחוחות של מאפים נהדרים, ואחד מהם הוא עוגת הסילאן אגסים עם רסק תפוחים שכיף וקל להכין אותה, במיוחד כשהיא מוסיפה לנו עוד קצת מתוק על המתוק שמביאה השנה החדשה בכנפיה.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית:
2 ביצים גודל L
3/4 כוס+2 כפות (170 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כוס סילאן
1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כוס קמח לבן רגיל
1/4 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת קינמון
2 גביעים קטנים (225 גרם) של רסק תפוחים לא ממותק
2 אגסים קלופים נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
2. בקערה מערבבים קמח לבן, קמח מלא, אבקת סודה לשתייה וקינמון.
3. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות.
4. מוסיפים שמן וסילאן וממשיכים להקציף עוד כדקה.
5. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים רסק תפוחים, ואת תערובת הקמח והיבשים, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
6. מעבירים לתבנית, ומניחים מעל את פרוסות האגסים (הם ישקעו במהלך האפייה).
7. אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
8. מצננים מעט ומגישים.
העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר למשך 4 ימים.
הטיפ של קרן: מומלץ להכין את העוגה יום לפני שמגישים אותה, היא משתבחת.
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כ"ה אלול התשע"ט
9/25/2019
הי יעל למה להוריד לגמרי את הסוכר? הרי בסילאן יש גם סוכר כל שזו לא עוגה ללא סוכר… הורדת הסוכר תשפיע על הטעם המרקם וגובה העוגה, אם את בכל זאת מעוניינת את יכולה להוריד מעט מהסוכר ולהוסיף יותר סילאן אבל לא הייתי מורידה אותו לגמרי
כ"ה אלול התשע"ט
9/25/2019
היי קרן, במה אפשר להמיר את הסוכר? ניתן לשים רק סילאן? וגם האם אפשר להשתמש רק בקמח מלא ?