עוגיות מגולגלות עם תמרים אגוזים וקינמון

רולדות פריכות במילוי תמרים אגוזים וקינמון, כל כך טעימות ומעולות ליד כוס קפה.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 22.12.19

עוגיות מגולגלות עם תמרים אגוזים וקינמון/ 2 רולדות

 

רולדות פריכות במילוי תמרים אגוזים וקינמון, כל כך טעימות ומעולות ליד כוס קפה.

מצרכים למתכון:

 

לבצק:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

100 גר׳ (שקית) אבקת סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

מעט מלח

100 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות שקדים טחונים לאבקה

1/3 כוס (5 כפות) חלב קר מהמקרר

 

למלית:

חבילה ממרח תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק דק (אני טוחנת במג׳ימיקס)

כפית אבקת קינמון

 

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה, אבקת סוכר

ומלח, מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד ליצירת פירורים.

 

מוסיפים תמצית וניל וחצי ומכמות החלב ומעבדים, אם יש צורך מוסיפים לאט לאט עוד חלב

עד שמתקבל כדור בצק.

(הקפידו לא להוסיף את כל החלב בבת אחת, אחרת הבצק ייצא לכם דביק)

 

מוציאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים למקרר כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד

לחצי שעה עד שעה.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב למלבן.

 

בעזרת פלטה או גב כף מורחים ממרח תמרים, מפזרים מעל מחצית מכמות

האגוזים הקצוצים, ומפזרים מחצית מכמות אבקת הקינמון.

 

מגלגלים את המלבן לרולדה ומניחים על תבנית האפייה.

בעזרת סכין חדה חורצים ברולדות פסים בעומק ס״מ -כלומר רק לסימון,

החיתוך המקדים יעזור בחיתוך הרולדות לאחר אפייה.

אופים את הרולדות 25 דקות או עד שהן זהובות, היזהרו לא להשחים יותר מדי.

הן יוצאות מהצנור כשהן עדיין רכות ומתקשות לאחר אפייה.

 

מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וחותכים את הרולדות לעוגיות.

שומרים בקופסא אטומה עד 4-5 ימים.

 

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה וחלב במיץ תפוזים

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

השנה רציתי להכין, בנוסף לקינוחים חלביים על בסיס שמנת ושותפיו, עוגת גבינה בחושה. כזו שטעם הגבינה בה דומיננטי אבל המרקם שלו הוא כשל עוגה בחושה.

Featured Products