לחמניות קראנץ’ שום שמיר

שבוע שעבר שאלה אותי חברה יקרה, אם יצא לי לאכול פעם לחמניית קראנץ' אז לא, לא יצא לי, אבל היום כשהכנתי בצק ללחמניות מקמח לבן, עלה בי החשק לנסות להכין לחמניות קראנץ' שום-שמיר.

1 דק' קריאה
לחמניות קראנץ שום שמיר

העני בקר

פורסם בתאריך 21.03.22

לחמניות. זה כבר לא סוד שכאן בבית לחם קנוי לא עובר את הסף. כן, אני יודעת שזו אשמתי נכון. פינקתי אותם מגיל צעיר והיום אני “קוצרת” את הפירות. מודה. אבל זה המצב.

פעם בשבוע אני מכינה נגלה של לחמיות מקמח מלא- לאלו שאוכלים מקמח מלא ונגלה מקמח לבן, לאלו שקמח מלא הוא אאוט בשבילם. בשבוע שעבר שאלה אותי חברה יקרה, אם יצא לי לאכול פעם לחמניית קראנץ’. אז לא, לא יצא לי.
אבל היום כשהכנתי בצק ללחמניות מקמח לבן, עלה בי החשק לנסות להכין לחמניות קראנץ’ שום-שמיר וכל מה שקרה אחר כך, לא חושב. באמת.
כי בסופו של דבר יצאו אלו מהתנור, ריחניות, רכות בפנים אבל עם הקראנץ’ הזה למעלה.הריח, חבל שאי אפשר להעביר אותו דרך המסך… אחת השכנות באה לשאול מה נאפה כאן……

איך מכינים?

כל בצק לחמניות יתאים.
אני הכנתי פרווה, אבל אפשר גם חלבי. איך?
כשהבצק תפח דיו, מכינים ממרח שום-שמיר.

לקילו לחמניות

מפרקים 2 ראשי שום לשיניים ומניחים בכלי גבוה.
מוסיפים 2-4 כפות שמיר מיובש. [עדיף טרי, חצי צרור, ללא גבעולים]
מלח
כ-50 גרם נטורינה מומסת, או מזולה. או חמאה.
אני השתמשתי במזולה, ממרח בטעם חמאה.
מוסיפים מעט מלח
טוחנים במקל.
מפרישים כ2 כפות ושומרים בצד
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים
מרדדים כל חלק לעלה מלבני דק בגודל של כ-30X25 ס”מ
מורחים מהממרח על העלה. כמות המילוי תלויה בכם.
מגלגלים לכרוכית. מקפלים לחצי ומגלגלים לבורג.
מניחים בתבנית ובעזרת סכין חדה חורצים חריצים עמוקים לאורך הלחמניה באלכסון באזורים שהבצק בולט למעלה.
כך מכינים את כל הלחמניות
מורחים כל לחמניה במעט משארית הממרח ששמרנו בצד
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.
ממיסים עוד 25 גרם חמאה/נטורינה/מזולה ומורחים על הלחמניות בעודן חמות.
שולחים לתנור לעוד כ-2 דקות.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה