עוגת שכבות בצק פריך ושוקולד לפסח
זה התחיל ברצון להכין רוגעלך לפסח אז המצאתי בצק. הוא היה נראה מדהים. אבל כשניסיתי לגלגל נגלה ראשונה גיליתי שהוא שביר מדי לגלגול ולא רציתי לבזבז אותו משם היתה הדרך לעוגה המהממת הזו- קצרה.
זה התחיל ברצון להכין רוגעלך לפסח אז המצאתי בצק. הוא היה נראה מדהים. אבל כשניסית לגלגל נגלה ראשונה גיליתי שהוא שביר מדי לגלגול ולא רציתי לבזבז אותו, משם היתה הדרך לעוגה המהממת הזו- קצרה.
בהיעדר מערוך פסחי [שנה הבאה אקנה בעז”ה], השכבות לא מדוייקות ממש. אבל למי אכפת כשהטעם- משובח!
אין צורך במיקסר
תבנית A4
לבצק:
חצי קילו קמח תפוח אדמה + 1 כוס
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס אבקת סוכר
4 ביצים L
למילוי שוקולד:
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין
מעבדים ביד בקערה ת רכיבי הבצק לבצק אחיד. אם הבצק יבש משי מוסיפים טיפה מים.
מחלקים את הבצק ל-3
משטחים שליש מהבצק בתבנית המרופדת בניר אפיה.
מכינים תערובת מילוי שוקולד
מורחים מחצית מהמלחת מעל לבצק.
משטחים שליש נוסף מהבצק אבל הפעם על ניר אפיה. לוחצים בכפות הידיים כדי להשטיח את הבצק למלבן גדול בגודל התבנית. מעבירים בעדינות מעל שכבת המילוי. אם הבצק נשבר זה בסדר. מרפדים מעל שכבת השוקולד בחתיכות.
מורחים את מחצית המלית הנותרת.
משטחים את שליש הבצק האחרון ומעבירים מעל למלית. שוב, אם הבצק נשבר זה בסדר, מרפדים בחתיכות [בגלל ניסוי הרוגעלך- לי היה חסר קצת בצק לשכבה העליונה ולכן הנחתי חתיכות ברווחים.
אופים ב 180 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת אחרי שהעוגה מתקררת קצת.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור