עוגה בחושה סילאן גזר ושזיף: הקינוח המושלם!

מתכון לעוגה בחושה סילאן, גזר ושזיף: קינוח צבעוני עשיר ומושלם קל להכנה. המתכון הפשוט והטעים של השף זיו סנדלר לעוגה לשבת, חג וסתם יום של חול.

2 דק' קריאה

זיו סנדלר

פורסם בתאריך 09.03.23

יש ימים שבהם צריך איזו הקלה, איזו פשטות נעימה. העוגה היום היא בדיוק כזאת.

מצד אחד עוגה פשוטה, רק למדוד את המרכיבים ולערבב, פחות או יותר. אין צורך במומחיות או ידי זהב.

מצד שני, עוגה עשירה בטעמים ועשירה במרקמים: סילאן, מייפל, קפה וקינמון שמטעים את החך להאמין שמדובר בדבש. שזיפים שמוסיפים טוויסט חמוץ ומתפוצצים בעסיסיות בפה. הגזר מוסיף עוד לחות וגוף לבלילה עצמה. והבצק פירורים שנותן פריכות במעטפת. בסופו של דבר מתקבלת עוגה יפה, צבעונית ועשירה, אפילו כזו שמתאימה לשולחן שבת וחג.

לעוגת אינגליש אחת

רכיבים:

לבלילת העוגה:

חצי כוס קרם קוקוס, אחוז שומן גבוה

שליש כוס שמן קנולה

שליש כוס מייפל

שליש כוס סילאן

כף אינסטנט פודינג וניל (ניתן להחליף בקורנפלור)

כף אבקת אפייה

3 כפות מחית תפוחי עץ טבעית

כוס קמח

כף קינמון

כפית נס קפה

כוס גזר מגורר

4 שזיפים חצויים ללא גלעין

לבצק פירורים:

3/4 כוס קמח

6 כפות שמן קוקוס

4 כפות סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות

2. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה למעט השזיפים, עד שהבלילה חלקה ואחידה.

3. בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי הבצק, בעזרת מטרפה טורפים נמרצות את הבצק, במטרה שכל הקמח והסוכר יספגו מהשמן, אך לא ייווצר גוש בצק אלא פירורים.

4. מסדרים את העוגה: יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש. מסדרים מעל את השזיפים, כך שלפחות חציים בתוך הבלילה. את החלקים החשופים של הבלילה נכסה בבצק פירורים.

5. אופים במשך 30 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 5 דקות נוספות. נועצים במרכז העוגה סכין, אם אין עליו בלילה לא אפויה העוגה מוכנה.

6. לאחסן במקום קריר ומוצל עד לשבוע , או בקופסא אטומה במקרר עד לשבועיים.

קרדיט צילום: עומר מסינגר

* * *

זיו סנדלר,  שף קונדיטור מזה 15 שנים. את דרכו החל אצל האנס ברטלה, שם למד את רזי המקצוע, והמשיך משם לעבוד בקונדיטוריות שונות ביניהן בליקר בייקרי ולחם יין. את המעבר מקונדיטוריה חלבית לטבעונית עש מתוך לימוד עצמי וניסיון רב. בשנת 2014 פתח ביחד עם שותפתו נטע אירדם את seeds – פטיסרי טבעוני קטנטן וחמים במרכז תל אביב. בסוף השנה החנות תיסגר וניתן יהיה להשיג את המוצרים בחנויות הנבחרות ולהגיע לסדנאות אפייה בביתו של השף.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה