עוגת דבש תפוחים חגיגית
העוגה המושלמת לקינוח בסעודות ראש השנה שתעשה את ה"וואו!" של החג. מתכון מדהים של קרן אגם למתוק והמרשים של השנה החדשה.
עוגת תפוחים עם טעם דבש עדין חגיגית וטעימה – זה בדיוק מה שאתם צריכים על השולחן של ראש השנה, או לפחות כקינוח המושלם שידהים את כולם. גם טעימה, גם מרשימה וגם מתוקה! בדיוק כמו השנה שכולנו מייחלים לה!
עוגה בתבנית עגולה קוטר 24 ס״מ.
מצרכים:
180 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (180 גרם) דבש
3 ביצים גודל L
גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית (2.5 גרם) אבקת סודה לשתייה
4 תפוחים מזן גרני סמית קלופים וחצויים לשניים
2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר
כף (10 גרם) דבש
חופן (15-20 גרם) שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה
2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים וממשיכים להקציף כ 2-3 דקות נוספות.
4. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת פלטה או גב כף מיישרים.
6. פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות, נזהרים לא לפרוס עד הסוף, כדי שהמניפה לא תתפרק.
7. מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית.
8. מפזרים מעל התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים.
9. אופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
10. מגישים עם אבקת סוכר.
בתיאבון.
* * *
קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כ"ח תשרי התשע"ט
10/07/2018
תשובה לדגנית
הי דגנית, קצת באיחור אבל כן בהחלט, שמן קנולה 2:3 כוס במקום חמאה, ומיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות במקום שמנת חמוצה
כ"ח תשרי התשע"ט
10/07/2018
הי דגנית, קצת באיחור אבל כן בהחלט, שמן קנולה 2:3 כוס במקום חמאה, ומיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות במקום שמנת חמוצה
כ"ח תשרי התשע"ט
10/07/2018
תשובה לאליס
הי אליס, מבטיחה להבא לתת אופציה לפרווה, ובעקרון אין בעיה להחליף חמאה בשמן ושמנת חמוצה במיץ תפוזים, או קרם קוקוס