בשר עם ערמונים
מנה מושלמת לאירוח ואפילו לארוחת צהריים מושקעת ומרשימה!
מצרכים:
4 כפות שמן
1 ו-1/2 קילו קוביות גדולות בשר צוואר או שריר
4 בצלים, קלופים
15 שיני שום, קלופות
5 כפות סילאן קליית גת
1 כף מלח גס
1 כף פפריקה מתוקה
2 חבילות ערמונים קליית גת
12 משמשים מיובשים
4 תמרים מסוג מג’הול קליית גת
1/3 כוס חמוציות ברכז תפוחים
אופן הכנה:
חותכים את הבצלים לשמיניות או רבעים.
בסיר סוטאז’ או רוסטר שמתאים לתנור שמים שמן ומטגנים את הבשר, הבצלים ושיני השום במשך 20 דקות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים סילאן, מלח ופפריקה ומטגנים יחד במשך 5 דקות. מערבבים.
מוסיפים מים עד כיסוי כל הבשר ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מעבירים לאש נמוכה-בינונית, סוגרים את המכסה ומבשלים במשך שעתיים וחצי-שלוש או עד שהבשר רך לגמרי.
מוציאים מחצית מהנוזלים כך שהם יגיעו עד ½ גובה הבשר ומוסיפים ערמונים, משמשים, חמוציות, תמרים (ללא הגלעין) וטימין. מערבבים.
מעבירים את הסיר, ללא מכסה, לתנור שחומם ל-190 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהבשר מקבל צבע שחום יפה. מדי פעם מומלץ להרטיב את הבשר.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור