ספינג’ – סופגנייה מרוקאית

אי אפשר בלי הכוכבות המרוקאיות בחנוכה, ואני מתכוונת לסופגניות הספינג' הטעימות. הפעם הרמתי את הכפפה ובפעם הראשונה הן יצאו נפלא. קרן אגם עם המתכון המושלם.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 15.03.21

לקראת חג החנוכה אני מנסה המון סוגים של סופגניות והמסקנה שלי מכולן היא – שסופגנייה מטוגנת זה הדבר הכי טעים בעולם.

 

אני אוהבת לנסות סוגים שונים, ולמרות שתמיד פחדתי מספינג' – כי אני לגמרי לא בעדה, וכי יש לי כמה חברות שהן אלופות בספינג', וגם כי זה נראה לי תמיד פרויקט של מנוסות בלבד – הרמתי לעצמי את הכפפה והחלטתי לנסות. לשמחתי זה ממש הצליח כבר בפעם הראשונה. ואם לי הצליח, גם לכם יצליח!

 

 

כמה הערות שלי לפני שמתחילים:

 

* את הבצק מכינים במיקסר עם וו גיטרה, אבל אפשר בהחלט להכין בקערה בעזרת הידיים.

 

* עובדים עם שמן חם בלבד, אם הוא לא חם מספיק הסופגנייה תספוג המון שמן.

 

 

* הבצק מאוד דביק, גם בהתחלה וגם אחרי ההתפחות, ועובדים איתו רק בידיים משומנות/רטובות. אל תנסו אחרת, זה מועד לכישלון.

 

* אפשר לטגן את הספינג' בסיר לא רחב, אם אין לכם, אבל סיר רחב מאפשר לטגן בו זמנית כמות גדולה יותר.

 

* את הספינג' אוכלים חם, ומתזמנים את התפחת הבצק והטיגון ממש לרגע בו אתם רוצים להגיש, אם תכינו קודם ותשמרו בצד לאורחים הם לא ייהנו כמו שצריך וחבל.

 

 

מצרכים:

1 קילו קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

3 ושליש כוסות (800 מ"ל) מים

 

לטיגון:

סיר רחב מלא עד ל 1/3 בשמן קנולה

 

לציפוי:

קערה עם סוכר לבן

 

 

אופן ההכנה:

 

1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לערבב.

 

2. מוסיפים מחצית מכמות המים, מערבבים מעט ואז מוסיפים את היתרה. בשלב זה מתקבל בצק מאוד דביק וזה בסדר.

 

3. מערבבים ממש רק עד שהתערובת אחידה ומפסיקים את פעולת המיקסר.

 

4. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שהבצק תפח, מרטיבים את הידיים ומוציאים מהבצק את האוויר. מכסים שוב בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים לשעה נוספת.

 

 

5. כשהבצק מוכן לעבודה, מחממים שמן בסיר רחב (הכי נוח לעבוד עם סוטז') וכשהשמן חם מתחילים להכניס פנימה את הספינג' כך:

 

א. מרטיבים את שתי הידיים בקערה עם מים, או עם שמן (היה לי נוח יותר לעבוד עם שמן).

 

ב. מושכים מהבצק חתיכות בגודל כדור טניס (אפשר גם קטן יותר) וצובטים את החתיכה למטה כדי להפריד אותה משאר הבצק שבקערה.

 

ג. מחוררים את עיגול הבצק בעזרת האגודל באמצע, ובעזרת שתי הידיים מרחיבים מעט את החור ליצירת סופגנייה עם חור.

 

ד. מניחים בשמן החם, ומטגנים 2 דקות מכל צד.

 

ה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

 

ו. מניחים את הסופגניות בקערה רחבה עם נייר סופג, וכשכולן מוכנות טובלים אותן משני הצדדים בקערה עם סוכר לבן.

 

מגישים חם חם!

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה