טיפים לכסלו ולחנוכה בריא יותר

אנו נכנסים לחודש מלא בשמן וריח טיגון שעומד באוויר. המאפיות מלאות בהצעות מגוונות של: לביבות, סופגניות, ספינג'ים דונץ- מאכלים שמנים וטעימים ובכל זאת כולנו פוחדים מהבריאות ואיך לא מפחדים להשמין את כל מה שעמלנו עליו מחנוכה שעבר. אבל בכל זאת חנוכה כבר מגיע אז בואו נעשה את זה נכון, נלמד להינות מגוון המטעמים בצורה בריאה ונכונה יותר.

2 דק' קריאה

מערכת ברסלב ישראל

פורסם בתאריך 04.12.24


אנו נכנסים לחודש מלא בשמן וריח טיגון שעומד באוויר. המאפיות מלאות בהצעות מגוונות של: לביבות, סופגניות, ספינג’ים דונץ- מאכלים שמנים וטעימים ובכל זאת כולנו פוחדים מהבריאות ואיך לא מפחדים להשמין את כל מה שעמלנו עליו מחנוכה שעבר. אבל בכל זאת חנוכה כבר מגיע אז בואו נעשה את זה נכון, נלמד להינות מגוון המטעמים בצורה בריאה ונכונה יותר.

טיגון ביתי בריא יותר מביאים סופגניות או לביבות לאירוע בבית הספר, בגן או בעבודה? הכינו סופגניות או לביבות אפויות ונסו להשתמש בקמח מלא, עם מעט שמן. אולי המחשבה על כך שסופגנייה מטוגנת מכילה כ- 500 קלוריות תעזור להעלות לכם את המוטיבציה לעניין.

איזה שמן- אם כבר מטגנים, רצוי לבחור שמן איכותי ככל הניתן. ניתן לדוגמא את הלביבות, שאינן מחייבות טיגון בשמן עמוק, לטגן בשמן זית. עוד שמן מוצלח מאוד לטיגון הוא שמן זרעי ענבים, שנחשב בריא במיוחד והיום ניתן למצוא ברוב המרכולים.

טמפרטורה- יש חשיבות אדירה לטמפרטורה של השמן. כאשר הוא קר מדי, הסופגניות או הלביבות יספחו הרבה יותר ממנו וכך תמצאו את עצמכם צורכים כמות הרבה יותר גדולה של שומן. מצד שני, אם הטמפרטורה שלו גבוהה מדי, זה יפגע לא רק במאכלים שאתם מטגנים אלא גם בערכים התזונתיים של השמן ויהפוך אותו מזיק לבריאות.

בודקים כמה השמן חם- אם אין לכם מדחום מיוחד למדידת טמפרטורה, פשוט הכניסו לשמן החם ידית של כף עץ. השמן חם מספיק כאשר מסביב לידית מתקבצות בועיות קטנות. אם הן גדולות וקופצניות, כנראה שחיממתם את השמן יותר מדי והסופגניות שלכם עלולות להישרף מבחוץ ולא להתבשל מספיק מבפנים.

פחות שמן יותר ירק- מומלץ להוסיף ירקות ללביבות, כמו בצל, קישואים או כל ירק אחר שאתם אוהבים ולאפות את הלביבות בעזרת מעט תרסיס שמן. אחרת, לביבה מטוגנת מכילה כ- 220 קלוריות ו- 14 גרם שומן.

צמצמו את כמויות השמן ממקורות אחרים- במהלך החג, עברו לתרסיס שמן במקום לצקת את השמן ישר מהבקבוק, השתמשו בניירות סופגים והמעיטו בטיגון.

צמצמו במטוגנים-העדיפו מזון מבושל, אפוי או מאודה על פני מטוגן לאורך החג ובכלל.הפחיתו כמויות – העדיפו לביבה קטנה, מיני סופגנייה או חלקו שניים סופגנייה אחת. העדיפו מילוי רגיל של ריבה על פני מילוי שוקולד או ריבת חלב עם סוכר מעל.

אל תגיעו רעבים- מארחים או מוזמנים להדלקת נרות? תאכלו משהו לפני כן. במצבי רעב קשה לנו לשלוט על הדחף לאכול, להקשיב לבטן ולראש.

הכל אותו דבר משפט מרגיז לפעמים, אבל נכון ועוזר: הביס השני הוא בדיוק כמו הביס הראשון.

זכרו זאת, ואם בכל זאת החלטתם להמשיך אחרי הסופגנייה הראשונה –  חלקו אותה עם מישהו.

פעילות גופנית- הגדילו את התדירות והעצימות של פעילות גופנית לאורך החג. כדי ‘לשרוף’ סופגנייה, צריך לרוץ בקצב מהיר כ-30 דקות או ללכת בקצב בינוני כשעה. יכול לעזור לכם:

  • חנייה במרחק רב יותר
  • עלייה במדרגות
  • ריקוד עם הילדים בבית

שמרו על השגרה  הקפידו על הנחיות תזונה חשובות נוספות, כמו לא לדלג על ארוחות, לא לקזז קלוריות יום למחרת ולא לדלג על ארוחות כי אכלתם סופגנייה.

שתו הרבה מים ותה ירוק– מחקרים מראים כי שתיית 3-5 כוסות של תה ירוק מעלים את חילוף החומרים ותורמים לירידה במשקל או שמירה על המשקל הרצוי.

והכי חשוב !אל תילחמו עם עצמכם. הקשיבו לגוף שלכם. אם אתם ‘מתים’ לסופגנייה, תאכלו אותה, מכל הלב –  השקיעו בסופגנייה איכותית, אכלו אותה לאט והתענגו על כל ביס. כך תמלאו את הצורך של החשק לסופגנייה ותרגישו מסופקים. ברגע שחווית האכילה תהיה חיובית ולא תרגישו אשמה עם האכילה, יש סיכוי טוב שגם הצורך העז לאכול סופגניות נוספות יפחת.

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה