עוגיות שוקולד-שוקולד צ’יפס
X אוהב נימוח Y פריך ו-Z משהו שכל ביס הוא מרקם קצת שונה, ערבוב של שתיהם יחד, אז יקבלו כל אחד מה שחפץ טעמו כי את העוגיות האלו אופים כמה שרוצים, החל מ 1-12 דקות לעוגיות נימוחות ורכות וכלה ב 28 דקות לעוגיות פריכות.
X אוהב נימוח
Y פריך
ו-Z משהו שכל ביס הוא מרקם קצת שונה, ערבוב של 2 הנ”ל.
אז יקבלו כל אחד מה שחפץ טעמו.
כי את העוגיות האלו אופים כמה שרוצים, החל מ 1-12 דקות לעוגיות נימוחות ורכות וכלה ב 28 דקות לעוגיות פריכות.
ובשביל Z אופים בין לבין כך שהחוץ פריך והפנים רך. אבל אצלנו כבר לא אופים אותן בשלב הזה כי Z זו אני, אז עדיף שלא יהיו עוגיות במרקם שטעמי חפץ בו.
המצרכים:
כ-48 עוגיות
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 כוס קקאו איכותי
1 אבקת אפיה
2 כוסות שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל הרכיבים בקערת המיקסר.
- בידיים לחות יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס”מ.
- מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים כי הן מתפשטות. אני שמה בתבנית תנור 12 עוגיות
- אופים ב 180 לפי מה שרוצים מהמרקמים הנ”ל.
- מחלצים בעזרת תרווד לאחר הקירור- חשוב מאוד במיוחד בעוגיות מהזן ש X אוהב. אפשר להמיר בשוקולד צ’יפס לבן.
נשמר מעולה בקופסא אטומה על השיש במשך כחמישה ימים.
במקפיא כמובן הרבה מעבר.
י"ד אייר התשפ"ב
5/15/2022
העוגיות יצאו לי טעימות במיוחד… תודה רבה על המתכון מזמן חיפשתי את המתכון הזה.
אשמח שתיבדקו מדוע המתכונים בהדפסה יוצאים לא ברור ומקושקש. תודה…