פרגית בשום ודבש על מצע בורגול
מנה מפתיעה שמזכירה בטעמים ובניחוחות שיפודי פרגית, רק בגירסה הרבה יותר עסיסית ועם מצע של בורגול רך שסופג את הרוטב וטעמי העוף.
פרגית בשום ודבש על מצע בורגול
זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | בשרי
מנה מפתיעה שמזכירה בטעמים ובניחוחות שיפודי פרגית, רק בגירסה הרבה יותר עסיסית ועם מצע של בורגול רך שסופג את הרוטב וטעמי העוף.
הפרגית היא אחד הנתחים החביבים על הישראלים, במיוחד כששורים אותה במרינדה טובה ומכינים על אש גלויה. ומה עושים בבית, כשרוצים להתפנק עם פרגית צלויה בלי למלא את הבית בעשן?
בשיטת ההכנה שנציג כאן נתחי הפרגית מתקבלים עסיסיים בפנים ומושחמים היטב בחוץ. הטעמים יזכירו לכם שיפוד פרגית, וההגשה על הבורגול מבטיחה שלא תפסידו טיפה מהרוטב הפשוט והנהדר.
אפשר להחליף את הבורגול באורז לבן, קוסקוס דק ואפילו פירה, אבל כדאי לכם בכל זאת ללכת על הבורגול שהוא לא רק הכי בריא אלא תורם את המרקם שהכי מתאים למנה הזו. גם אם אתם לא חובבי בורגול – תנו למנה הזו להפתיע אתכם.
המצרכים
ל-4-6 סועדים
- 600 גרם פרגית
- 3 כפות דבש
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- כפית מחוקה כורכום
- 1/4 כפית פפריקה מעושנת
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 3 בצלים קטנים או 2 בינוניים
- מלח
לבורגול:
- 2 כוסות בורגול (בינוני)
- 2 ליטר מים
- מלח
להגשה:
- חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה
1. (אפשר לבצע כמה שעות קודם, לתוצאה עסיסית יותר) חותכים את הפרגית לנתחים שנוח לטגן ולאכול. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את הדבש, שמן הזית, רוטב הסויה, הפפריקות, הכורכום והשום. ממליחים קלות (יש מלח גם בסויה). מערבבים כך שחלקי הפרגית יתכסו יפה במרינדה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
2. פורסים את הבצלים או חותכים לפלחים בעובי של קצת פחות מס”מ אחד. מטגנים במעט שמן זית בסיר רחב ושטוח, עד שהם מזהיבים יפה. מעבירים לכלי נפרד ומניחים בצד.
3. במקביל, שוטפים ומסננים את הבורגול ומבשלים בדומה לפסטה ב-2 ליטר מים מומלחים (הם צריכים להיות פחות מלוחים ממים של פסטה). אחרי 10-15 דקות המרקם של הבורגול הופך נגיס, ואז מסננים ושומרים בצד.
4. מוציאים את חלקי הפרגית מהמקרר. מגדילים את האש וכשמחבת לוהטת מעבירים אליה את הפרגית והרוטב ומפזרים מעל את הבצל המוזהב. מקטינים את האש, מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד שחלקי הפרגית מתחילים להשחים (7-10 דקות). הופכים, מכסים ומשחימים מהצד השני.
5. שמים כמה כפות גדושות של בורגול בכל צלחת, מניחים מעל חלקי פרגית, מטפטפים מעט מהרוטב שבסיר מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומגישים.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור