להישמר מכל רע
שיחה - ואחר כך דחה את הדיבור איתו לסעודת "מלווה מלכה". אולם בסעודה זו כבר לא מצא את האורח, שהלך ונעלם ממנו. כשבא אל רבנו וסיפר לו דבר זה, אמר לו רבנו:...
עצה – להישמר מכל רע
צריך האדם לשמור את עצמו מאוד מהרהור, כי הרהור מזיק ופוגם מאוד מאוד, מה שאי אפשר לצייר בדעת האדם כלל עוצם פגם ההרהור, ה’ ישמרנו.
המחשבה ביד האדם להטותה כרצונו למקום שהוא רוצה. כי הכלל הוא: שאי אפשר בשום אופן שיהיו שתי מחשבות ביחד בפעם אחת, על כן בקלות יכול לגרש המחשבות הרעות רק בבחינת – שב ואל תעשה עדיף! כלומר, שלא לחשוב אותה המחשבה אלא רק לחשוב איזו מחשבה אחרת, כגון: בתורה, עבודה, עסקים וכו’, כדי שיוכל למשוך את מחשבתו לאיזו מחשבה אחרת, ועל ידי זה יפטר ממילא מההרהורים ומן המחשבה הרעה שבאים עליו.
ואפילו אם לפעמים הולכת מחשבתו ופורחת ומשוטטת בדברים רעים וזרים, גם כן ביד האדם לחזור ולהטותה בעל כורחה אל הדרך הישרה לחשוב מה שראוי, והוא ממש כמו סוס שפונה מן הדרך וסר לדרך אחרת שתופסים אותו ברסנו ומחזירים אותו בעל כורחו אל הדרך הישרה, כמו כן ממש במחשבה, שתיכף כשרואה שהיא תועה מן הדרך, צריך לתפוס אותה בעל כורחה ולהשיבה אל הדרך הראויה.
לא צריך האדם לנענע בראשו הנה והנה כדי לגרש מחשבות רעות, כי אין זה מועיל כלל, רק יחשוב מחשבה אחרת ואל יביט לאחריו אם נסתלקו ממנו, רק יעשה את שלו במה שהוא עוסק וממילא יסתלקו ממנו.
מים עמוקים עצה בלב איש ואיש תבונות ידלנה.
שיחה
רבי משה קראסינשטיין, סבו של רבי אייזיק קראסינשטיין, היה מקורב לרבנו, והיה מנהגו בעת שהביא לביתו אורחים לא לדבר איתם.
פעם בשבת לקח אורח אחד, והבין שהוא אדם חשוב מאוד, ורצה לדבר עמו ולצאת מגדרו ומהנהגתו, אולם דחה זאת בחושבו שלמחרת בסעודת הבוקר של שבת, אז ידבר וישוחח עם האורח. אחר כך בסעודת שחרית של שבת דחה זאת שוב לסעודה שלישית, ואחר כך דחה את הדיבור איתו לסעודת "מלווה מלכה" בצאת השבת. אולם בסעודה זו כבר לא מצא את האורח, שהלך ונעלם ממנו.
כשבא אל רבנו וסיפר לו דבר זה, אמר לו רבנו: "אילו היית נוהג לדבר עם כל האורחים שלך, היית זוכה לדבר גם עם אורח זה".
ושיחותיו הן אפילו לא טיפה מן הים הגדול,
רק שיראו לקחת מהן מוסר ויזכו להתעוררות גדולה.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור