לביבות ירקות {מגוון סוגים}

אחת ממאפייני החג הוא הלביבה. בחרתי להביא אלטרנטיבות ללביבות תפוח האדמה המוכרות. דברים קצת אחרים. לביבות שיגוונו לכם את החג. ואם יש לכם לביבה מופלאה, כזו שלא הובאה כאן, נשמח שתוסיפו מתכון, ואם אפשר תמונה, כתגובה למאמר הזה.

2 דק' קריאה
לביבות ירקות

העני בקר

פורסם בתאריך 21.12.22

חנוכה מביא בכנפיו ניחוח של שמן ותחושה חזקה של חום ואור.
אני אוהבת לשבת מול הנרות. להתבונן בהם מהבהבים, מרצדים. אני אוהבת לראות את השלהבות משתקפות בחלון מול החושך שבחוץ.
הן משרות אווירה חמימה. אווירה של בית. ושמחה.

יש בהם בנרות, משהו סימבולי כל כך עבורנו, עם ישראל.
הם מסמלים את האור שלנו מול חושך העמים. חושך הגלות. את התקווה. ואת הגאולה.

אני אוהבת להביט בהן, בשלהבות, נאבקות ברגעי החיים האחרונים שלהם. מנסות לשאוב עוד קצת שמן, עוד קצת כח בעירה.
הן לא מתייאשות.

הן מסבירות לי באופן מוחשי ביותר את הנאמר “כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן”. נוטעות בי את ההכרה בכך שגם כאשר נותר רק מעט שמן בבזיך, גם כאשר התחושה היא שאפסו הכוחות, עדיין יש משהו בתוכנו שיכול לתת לנו עוד קצת כח.

חנוכה זה לא רק חג של לביבות וסופגניות. זה חג של איחוד לבבות. הנרות צריכים להיות כולם באותו גובה. אולי אפשר לקחת מזה קצת מוסר השכל עבורנו. כולנו שווים. כולנו בני עם אחד. ודווקא האחדות הזו, הגובה השווה, היא זה שמרכיב את החנוכייה הכשרה. את החנוכייה של עמ”י שמאירה כבר אלפי שנים בעולם הכל כך חשוך.

השנה האחרונה לא היתה קלה. שנה קשה לכולם.

שנה שבה נדרשנו לשאוב מהעומק הפנימי את הכח. להיתפס במעט הכוחות שנותרו בנו ולתת לנר להמשיך לדלוק.

זו שנה שחנוכה שלה יראה אחרת מכל שנה. בריחוק פיזי, אבל בקירוב לבבות. בתחושה של עם אחד מיוחד.

זה הזמן לתפוס בשתי ידיים בחבל האמונה ולהתחבר חזק לבורא העולם. ולא ליפול.

כי עוד קצת.
ממש עוד קצת.
משיח בא.
הלוואי

——–

אחת ממאפייני החג הוא הלביבה.

בחרתי להביא אלטרנטיבות ללביבות תפוח האדמה המוכרות. דברים קצת אחרים. לביבות שיגוונו לכם את החג.

ואם יש לכם לביבה מופלאה, כזו שלא הובאה כאן, נשמח שתוסיפו מתכון, ואם אפשר תמונה, כתגובה למאמר הזה.


הוראות הכנה לכלל הלביבות-
מערבבים את כל הרכיבים בקערה. מחממים שמן במחבת ומטגנים מספר דקות להשחמה.
בלביבות שיש בהם הוראות נוספות, רשמתי את ההוראות במתכון עצמו.

סוגי לביבות

לביבות ירקות

2 גזרים גדולים מגורדים דק

3 קישואים מגורדים דק
1 בטטה בינונית מגורדת דק
1 בצל מגורד דק
2 ביצים
5 כפות שטוחות קמח
מלח
פלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה


לביבות קישואים
 2קישואים גדולים מגורדים דק
 1בצל בינוני קצוץ
2.5 כפות קמח
1 ביצה
מלח
פלפל


לביבות דלעת
300 גרם דלעת מגורדת דק
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/2 כוס קמח
1 ביצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל


לביבות בטטה
 3בטטות בינוניות מגורדות דק
1 בצל גדול קצוץ דק
1 תפו”א קטן מגורד דק
 4כפות שמן

1 ביצה

1/2 כוס קמח
מלח
פלפל
מעט כורכום


לביבות גזר
6 גזרים בינוניים מגורדים דק
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם מוזהבים
2 כפות קמח
מלח
פלפל
2  כפות סילאן


לביבות כרוב
1/2 ראש כרוב גדול קצוץ
2 בצלים קצוצים דק
מאדים את הכרוב והבצל במעט שמן לריכוך חלקי, מניחים בקערה להגרת נוזלים, מסננים ומוסיפים:
4 ביצים
4 כפות קמח
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל

 גביע גבינה 5%- 250 גרם
1 ביצה
3 סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מעט קינמון
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות קמח
להגשה: בוזקים אבקת סוכר על הלביבות



חג חנוכה מאיר ושמח
בתפילה שהקב”ה יעשה לנו ניסים בזמן הזה כמו שעשה בימים ההם.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה