אוזני המן במילוי שוקולד
אוזני המן במילוי שוקולד: היום תמצאו אותם בשלל גוונים, טעמים וגדלים. אבל הפעם הילדים של קרן אגם צעקו שהם רוצים גם כמה עם נוטלה. אז היא הכינה והם טרפו. גם אתם!
אני אוהבת למלא את אוזני ההמן שלי בשלל מילויים, פרג האהוב עליי ביותר, אגוזים, תמרים, מרציפן או חלבה. אבל בכל פעם שאני מכינ, הילדים צועקים לי מהחדרים שלהם, “תכיני גם כמה עם נוטלה”.
אז לכל מי שמזדהה איתי, ילדים ומבוגרים, כי מי לא אוהב נוטלה? קבלו מתכון לאוזני המן מבצק שקדים עדין, שמכינים בקלות.
מצרכים למתכון – 35 אוזני המן:
3/4 כוס+כף (120 גרם) קמח לבן רגיל
4 כפות (32 גרם) אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה
2 כפות שקדים טחונים לאבקה
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
קורט מלח
חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית/מחית וניל
2-3 ביסקוויטים מסוג פתי בר
4-5 כפות ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה ואבקת סוכר, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל, מוסיפים שקדים, קמח, קורנפלור, מלח ותמצית וניל ומערבלים עד ליצירת בצק אחיד וחלק.
2. מוציאים מהקערה, מגבשים לכדור בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
3. מחממים תנור לחום 160 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מפוררים לקערה את הביסקוויטים, מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
5. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק.
6. בעזרת קורצן או בעזרת פיה של כוס קורצים עיגולים.
7. מניחים במרכז כל עיגול תלולית מהמילוי, וסוגרים לצורת משולש, מהדקים היטב.
8. מניחים על תבנית התנור, ואופים כ-10-12 דקות עד שאוזני ההמן מקבלים צבע שזוף.
מצננים וטורפים.
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה
י"ג אדר ב' התשע"ט
3/20/2019
נוטלה חלב נוכרי!!!
יש תחליפים מצויינים בדץ, לדוגמא ממרח פסק זמן וכן הלאה
י"ג אדר ב' התשע"ט
3/20/2019
יש תחליפים מצויינים בדץ, לדוגמא ממרח פסק זמן וכן הלאה