נתחי פילה דג בנוסח וייטנאמי

זוהי מנה אסיאתית טעימה להפליא שמבוססת על מצרכים טריים. נתחי הפילה עוברים אפייה קצרה ואז טיגון, ומוגשים עם אטריות אורז רחבות, ירק מאודה ורוטב עז טעמים. תענוג.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 01.09.22

זמן הכנה: 3 שעות (40 דק’ עבודה) | רמת קושי: בינוני | חלבי

זוהי מנה אסיאתית טעימה להפליא שמבוססת על מצרכים טריים. נתחי הפילה מושרים במרינדה, עוברים אפייה קצרה ואז טיגון, ומוגשים עם אטריות אורז רחבות, ירק מאודה ורוטב עז טעמים. תענוג.

צ’קה לה וונג (Cha ca la Vong) היא מנה מפורסמת מהאנוי, בירת וייטנאם. מסוג המנות שנקשרו בשמן סיפורים, ומתנהלים ויכוחים ערים בשאלה מי המציא אותן, וכמובן – איזו מסעדה מכינה אותן הכי טוב. תושבי האנוי גאים בה מאד, ונוהגים לומר שכל אדם חייב לאכול אותה לפחות פעם אחת בחייו.

המנה שלפניכם היא אותה צ’קה לה וונג, בשינויים קלים ועם מצרכים שלא תתקשו להשיג. את שני חומרי הגלם ה”מיוחדים”, קמח אורז ורוטב דגים, תוכלו למצוא היום בכל חנות מתמחה וגם ברשתות השיווק הגדולות, עם הכשר מהודר ובמחיר שווה לכל נפש.

זו מנה עשירה בטעמים, מרעננת מאד, שיכולה להגיע כמנה ראשונה קטנה או כמנה עיקרית משביעה. השילוב בין דג, אטריות אורז ועשבים טריים, הוא גם ממלא וגם לא מכביד. ואם אתם עושים את צעדיכם הראשונים בבישול אסיאתי, אז זה ללא ספק אחד המתכונים שתהנו מהם.

המצרכים

4-6 מנות

  • 500 גרם פילה דג בהיר
  • 250 גרם אטריות אורז רחבות
  • 7-8 בצלים ירוקים (רצוי צעירים וקטנים)
  • צרור שמיר מנוקה וחתוך גס מאד
  • עלים מ-3 גבעולי נענע יפים
  • שמן לטיגון
  • אופציונלי: בוטנים קלויים להגשה

למרינדה:

  • 3 כפות קמח אורז
  • 1.5 כפיות כורכום
  • 3 כפות יוגורט
  • 1 כף שמן
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף ג’ינג’ר מגורד דק
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית רוטב דגים
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • מיץ מ-2 לימוני ליים
  • 2-3 ס”מ פלפל צ’ילי אדום טרי, פרוס דק או קצוץ
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית רוטב דגים
  • מלח לפי הטעם ו/או כמה טיפות של רוטב סויה

אופן ההכנה

  1. חותכים את פילה הדג לנתחים ב”גודל ביס”. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.

  1. מוסיפים לקערה את מצרכי המרינדה (כן היא כוללת הרבה כורכום, אבל אל דאגה, זה לא יורגש בטעם הסופי), ומערבבים היטב כך שנתחי הדג יתכסו יפה. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים עד לילה.

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את נתחי הדג בתבנית אפייה ומכניסים לתנור למשך 10 דקות.

  1. מכינים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.

  1. חותכים את החלקים הירוקים והיפים בבסיס הבצל הירוק לחתיכות באורך של 4-5 ס”מ. צריכה להתקבל כמות של בערך כוס וחצי.

מחממים במחבת גדולה, על אש גדולה, שמן בגובה של כחצי ס”מ. מכניסים בזהירות את נתחי הפילה למחבת, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוסיפים למחבת את הבצל הירוק, השמיר ועלי הנענע ומקטינים את האש. מאדים בשמן עוד כמה דקות, עד שהעשבים מתרככים. 

  1. מערבבים את מצרכי הרוטב, ומגישים מייד במנות אישיות: אטריות אורז, מעליהן נתחי דג ועשבים מהמחבת, ומעל לכל קצת עשבים טריים ורוטב. אפשר לפזר גם בוטנים קלויים.

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה