מרק בשר תימני פשוט

1 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 03.02.22

זמן הכנה: כשעתיים וחצי כולל בישול | רמת קושי: קל | בשרי

מרק הבשר התימני הוא מאכל מפואר. משביע אולטימטיבי, מפנק ומנחם, מחמם ומחזק, מתאים לכל עונות השנה אבל הכי מתאים לחורף קר. ולא קשה להכין אותו.

מרק הבשר הוא מהמאכלים המזוהים ביותר עם המטבח התימני ונחשב למעדן בלתי רגיל. אבל בניגוד לכמה מאכלים תימניים אחרים הוא קל מאד להכנה.

הבסיס פשוט: נתחי בשר קטנים, בבישול ארוך עם בצל מטוגן, שום, עגבניה, תפוחי אדמה ותבלינים. 

התבלין החשוב ביותר הוא החוואיג’ למרק, תערובת שמכילה כורכום, כמון, הל, ציפורן, אגוז מוסקט וקימל – אפשר להרכיב לבד אבל קל למצוא תערובת מוכנה.

יש כאלה שנוהגים לבשל את המרק במשך שעות רבות, אבל אם חתיכות הבשר קטנות (אני מבקש מהקצב שיחתוך לקוביות של 2×2.5 ס”מ בערך) ויש לכם כיריים טובים, אין סיבה לבשל יותר משעתיים, מקסימום שלוש.

ההגשה המסורתית היא עם רוטב חילבה, סחוג ירוק, פיתת סאלוף תימנית והרבה ירק טרי. הכל אפשר להכין לבד או לקנות, ובצוק העיתים גם כמה פיתות טריות וסחוג מהסופר יסגרו פינה.

 

המצרכים

4-6 מנות

  • 2 ק”ג בשר בקר (רצוי כתף) חתוך לקוביות
  • 3 בצלים
  • 15 שיני שום חצויות
  • 5 ליטר מים
  • 3 עגבניות קטנות בשלות (מגי או דומות)
  • 4 תפוחי אדמה
  • צרור ענפי כוסברה
  • חופן ענפי פטרוזיליה
  • 1 כף חוואייג’ למרק
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה

א. בסיר מרק מחממים מעט שמן וצורבים יפה את קוביות הבשר. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

ב. קוצצים ומטגנים בסיר את הבצל עד הזהבה תוך ערבוב בכף עץ. מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן ולערבב כמה דקות. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עוד קצת. מוסיפים מים עד כדי כיסוי.

ג. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים. מביאים לרתיחה. בינתיים מנקים ומוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, המלח והתבלינים.

ד. מבשלים על אש קטנה-בינונית כשעה. קולפים, חותכים לקוביות גדולות ומוסיפים את תפוחי האדמה. מבשלים כשעה נוספת על אש קטנה (או יותר מזה על אש עוד יותר קטנה), עד שהבשר רך מאד.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה