סלט קייצי ירוק בוויניגרט וקשקבל

סלט קייצי מרענן וטעים במיוחד, שכיף להתחיל איתו ארוחה או ללוות מנה עיקרית חלבית. לא תאמינו שסלט חסה יכול להתחסל כל-כך מהר.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 21.06.20

סלט קייצי ירוק בוויניגרט וקשקבל

זמן הכנה: 25 דקות | רמת קושי: קל | חלבי

 

סלט קייצי מרענן וטעים במיוחד, שכיף להתחיל איתו ארוחה או ללוות מנה עיקרית חלבית. לא תאמינו שסלט חסה יכול להתחסל כל-כך מהר.

 

בשילוב בין חסה, קשקבל ושקדים מסוכרים, נתקלתי לראשונה במסעדה תל-אביבית בשם לילה. אינני יודע אם זה מקור ההמצאה או שהמתכון התגלגל ממקום אחר. בכל אופן, כנראה שהשילוב עובד גם בשינויים כאלה ואחרים.

 

התוספת של פירות קיץ ורוטב ויניגרט היא מתבקשת והתוצאה היא אחד הסלטים הכי טעימים שתאכלו – לא תאמינו כמה מהר "סלט חסה" יכול להיעלם מהצלחות.

 

אחרי אי אלו ניסיונות, הגעתי למסקנה שעדיף להכין את הסלט הזה עם שקדים שקלית בעצמך, בעודם חמים. במקום להשתמש בשקדים מסוכרים מוכנים, חוצים וקולים שקדים במחבת ולקראת הסוף מוסיפים להם מעט סוכר (עדיף חום) ומערבבים. השקדים יוצאים שחומים ופריכים, מצופים בשכבה דקיקה של קרמל. גם הריח נהדר.

 

למרות התוספות המפנקות לסלט הזה, ולמרות שיש בו סוכר, בסה"כ המרכיב העיקרי בו הוא חסה ועלים אחרים. ולמרות שהוא מאד מפנק, ועושה שימוש במצרכים שחלקם מעט יותר יקרים, בסופו של דבר העלות האופיינית של הסלט תהיה כ-5 שקלים לסועד.

 

המצרכים

ל-4-6 סועדים

  • 300 גרם* עלי חסה (עם דגש על הקטנים והפריכים),
  • 100 גרם* עלים אחרים – עלי בייבי, ארוגולה, ריג'לה, כוסברה (מה שמצאתם)
  • 120 גרם קשקבל
  • 2 נקטרינות (לא בשלות מדי)
  • 80 גרם שקדים לא קלויים

 

לרוטב:

  • 100 מ"ל שמן זית
  • 3 כפות חומץ
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח, פלפל שחור

 

* אחרי הסרת עלים פגומים, גבעולים מיותרים, שטיפה, וייבוש

 

אופן ההכנה

  • שוטפים ומייבשים היטב את החסה ושאר העלים. קורעים לחתיכות בגודל "ביס" ומעבירים לקערת ערבוב.

 

 

  • פורסים את הנקטרינות לפלחים ומוסיפים לקערה. פורסים את הקשקבל לפרוסות לא גדולות בעובי של 2-3 מ"מ, ומוסיפים.

 

 

 

  • מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בצנצנת, סוגרים היטב ומנערים. טועמים ומתקנים תיבול. טעם הרוטב צריך להיות עז יותר מהטעם הסופי הרצוי של הסלט.

 

 

  • פורסים את השקדים לשניים לאורך ומטגנים במחבת עברה על אש בינונית ללא שמן. כשהחלקים הלבנים של השקדים מתחילים לקבל צבע, מוסיפים למחבת חצי כפית סוכר וקורט מלח וממשיכים לקלות תוך כדי ערבוב למשך 2-3 דקות.

 

  • מעבירים את הסלט לכלי הגשה, יוצקים את הרוטב ומפזרים את השקדים הקלויים מעל. מגישים מייד.

 

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה