סלט ירקות חורפי מושלם

אם אתם מאלה שפשוט לא מצליחים לאכול ירקות טריים בחורף, אז הסלט הזה הוא בדיוק בשבילכם – טעים, מפנק, מרענן ולא צונן מדי.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 02.02.23

זמן הכנה: 30-40 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | פרווה, צמחוני

אם אתם מאלה שפשוט לא מצליחים לאכול ירקות טריים בחורף, אז הסלט הזה הוא בדיוק בשבילכם – טעים, מפנק, מרענן ולא צונן מדי.

שוקי גלילי

ירקות ופירות טריים חשוב לאכול כל השנה, לא רק בחורף. אבל בתקופת החורף רבים מתלוננים שהם פשוט לא מצליחים “להביא את עצמם” לאכול סלט או או ירק טרי בכל צורה אחרת. 

וזה קצת חבל, כי סלט מרענן זה בדיוק מה שחסר בארוחות חורפיות, שלעיתים קרובות מוגשות בהם מנות בשריות כבדות או מאפים עתירי פחמימות ושומן, שממש משוועים לקצת ירק.

המתכון שלפניכם הוא מהדורה חורפית לסלט הירקות הישראלי, שמשלב מקצת מירקות (ופירות) העונה – הרבה ירוק, קצת ירק מבושל (או צלוי במחבת במקרה הזה), צנוניות ועגבניות עסיסיות, פלחי תפוז וקרוטונים חמים ופריכים.

חשוב שהירקות יצאו מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההכנה, כדי שיגיעו לסלט כשהם בטמפרטורת החדר. את החיבור עם הקרוטונים החמים עושים רגע לפני ההגשה, כך שלא יספיקו לחמם את שאר מרכיבי הסלט לפני שיגיעו לפה.

החיבור של הטעמים, המרקמים והטמפרטורות השונות, הופך את הסלט הזה לחוויה מיוחדת. נוזלי העגבניות והתפוזים מתערבבים בשמן הזית, החומץ והלימון בהם הוא מתובל, והרכות של הירק המבושל מאזנת את הפריכות של הקרוטונים והצנוניות. פשוט מושלם.

המצרכים

  • 4-5 עלי חסה פריכים
  • 2 קישואים/זוקיני*
  • 6-7 צנוניות
  • 2 עגבניות קטנות ועסיסיות
  • 1/2 תפוז
  • 2 פרוסות לחם מתמול-שלשום
  • 6-7 גבעולי שמיר
  • 5-6 גבעולי כוסברה
  • 1 כפית חומץ
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 שן שום
  • שמן זית
  • מלח

*אפשר להחליף ב-1 כוס ירק מבושל/מטוגן/אפוי וחתוך לקוביות כמו סלק, תפו”א, כרובית, ברוקולי או בטטה

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את עלי החסה והעשבים, מנערים ומניחים בצד לייבוש.

2. פורסים את הקישואים/זוקיני לטבעות, מושחים במעט מאד שמן זית וזורים קצת מלח. מעבירים למחבת חמה מאד ונותנים להם להיצרב יפה ולהתרכך. מעבירים לכלי נפרד.

3. פורסים את הצנוניות והעגבניות לפלחים גדולים יחסית. פורסים את חצי התפוז לפלחים ומפרידים מהקליפה. קוצצים את רוב העשבים ומשאירים קצת עלים שלמים לקישוט.

4. קורעים את עלי החסה לקרעים בגודל ביס, מוסיפים את הקישואים, הצנוניות, העגבניות, פלחי התפוז, העשבים הקצוצים, הלימון, החומץ, 2 כפות שמן זית ומעט מלח. מערבבים בעדינות.

5. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות מערבבים בצלחת עמוקה עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח, וצורבים על מחבת לוהטת תוך ערבוב עד שיהיו פריכים מבחוץ ויהפכו לקרוטונים. מעבירים חזרה לצלחת העמוקה, כותשים מעל שן שום ומערבבים היטב.

6. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים מעל את הקרוטונים מקשטים בעלי כוסברה ושמיר ומגישים מייד.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה