סלט תפו”א וסלק בוויניגרט דבש וחרדל

החום הוציא לכם את התיאבון? נסו את הסלט הזה – הוא קל להכנה, בריא, משביע ולא מכביד, והוא הולך להיות אחד הדברים הכי טעימים שתאכלו בקיץ, באחריות.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 05.08.21

סלט תפו"א וסלק בוויניגרט דבש וחרדל

 

זמן הכנה: שעה ורבע כולל בישול | רמת קושי: קל | צמחוני

 

החום הוציא לכם את התיאבון? נסו את הסלט הזה – הוא קל להכנה, בריא, משביע ולא מכביד, והוא הולך להיות אחד הדברים הכי טעימים שתאכלו בקיץ, באחריות.

 

זה אחד הסלטים האהובים עליי, בכל השנה ובמיוחד בשיא הקיץ. מעט מצרכים, מינימום עבודה, והתוצאה היא מנה מרעננת ומפתיעה, משביעה ביותר וגם לא מכבידה. והכי חשוב: הסלט הזה כל-כך טעים! כן, טעים עם סימן קריאה. נסו ותווכחו.

 

בגדול: מבשלים את תפוחי האדמה והסלקים עד לריכוך, חותכים ומערבבים עם פרוסות צנונית דקות ורוטב ווינגרט ומקשטים בשמיר. זה נשמע פשוט מדי מכדי להפתיע, אבל המראה והטעם צפויים להפיק "וואו!" (עם סימן קריאה) גם ממי שבאופן רגיל אדישים לסלטים, או לכל אחד ממרכיבי הסלט הזה בנפרד.

 

החיבור של תפוחי האדמה והסלקים – שניהם ביחד וכל אחד לחוד – לוויניגרט, הוא נעים ביותר. הרוטב החמצמץ בארומות של דבש, חרדל, שמן זית ושום, מחמיא לשני ירקות השורש האלה, ומפיק מהם טעמים עמוקים. הצנוניות הטריות ועלעלי השמיר מוסיפים רעננות וקרנצ'יות.

הכמויות במתכון הן ל-4-6 מנות קטנות. אם מכינים את הסלט כמנה עיקרית כדאי להכפיל כמויות.

 

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים
  • 3 סלקים קטנים
  • 2-3 צנוניות יפות
  • 2-3 גבעולי שמיר טריים
  • אופציונלי: כמה גבעולי עירית

 

לרוטב הוויניגרט:

 

  • 100 מ"ל שמן זית איכותי
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף חומץ (רצוי בן יין)
  • 2 כפיות דבש
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/3 כפית מלח

 

אופן ההכנה

א. שוטפים ומקרצפים היטב את הסלקים ותפוחי האדמה, חותכים גבעולים ושורשים מיותרים ומבשלים במים מומלחים עם מעט חומץ עד לריכוך (35-45 דקות לתפוחי האדמה, קצת יותר מזה לסלקים).

 

ב. מקררים את תפוחי האדמה עד שניתן יהיה לעבוד איתם. בינתיים, אחרי קירור קצר, מסירים את הקליפות מהסלקים מתחת למים זורמים (הן יורדות בקלות). כדאי לעשות את זה עם כפפות חד-פעמיות. כשתפוחי האדמה מתקררים מספיק, מקלפים גם אותם.

 

ג. חותכים (ושומרים בנפרד) את תפוחי האדמה והסלקים לקוביות ואת הצנוניות לפרוסות דקות.

ד. מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל החומרים, סוגרים בצנצנת ומנערים היטב.

 

ה. שומרים בצד שליש בערך מתפוחי האדמה. את השאר מערבבים עם קוביות הסלק, פרוסות הצנונית וחצי מרוטב הוויניגרט, עד שהכל מתכסה ברוטב וקוביות תפוחי האדמה נצבעות באדום. מוסיפים את השליש הנותר של קוביות תפוחי האדמה ומערבבים בזהירות, רק קצת (שחלק מהקוביות יישארו בצבע המקורי שלהן ויתקבל מראה קצת מנומר).

 

ו. מקשטים בעלעלי שמיר (ומעט עירית קצוצה אם יש) ומגישים לשולחן עם שארית הרוטב בצד.

 

בתאבון!

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה