מרק עוף וירקות מהיר לקוסקוס
שעת הצהריים מתקרבת במהירות, יש לכם קוסקוס אבל אין מרק – מה עושים? המתכון שלפניכם יאפשר לכם להרים סיר מרק עשיר ומהביל בתוך 45 דקות בלבד.
מרק עוף וירקות מהיר לקוסקוס
זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל | בשרי
שעת הצהריים מתקרבת במהירות, יש לכם קוסקוס אבל אין מרק – מה עושים? המתכון שלפניכם יאפשר לכם להרים סיר מרק עשיר ומהביל בתוך 45 דקות בלבד.
היום זה פשוט מתמיד להכין קוסקוס – לא רק משקיות האינסטנט (כמה מהמוצרים אינם גרועים בכלל), אלא גם במיקרוגל ו/או במעבד מזון (תגגלו, יש מלא מתכונים) ובהרבה מקומות מוכרים קוסקוס מוכן במשקל.
האתגר הגדול יותר הוא המרק – המרק שמגישים עם הקוסקוס צריך להיות עשיר ולהכיל ירקות שאותם יש לקלף, לחתוך ואז לבשל עד ריכוך. שלא לדבר על גרגרי חומוס, שרק ההשרייה שלהם לוקחת חצי יום. המון זמן והמון עבודה.
אחרי ניסויים כאלה ואחרים הגעתי לנוסחא מנצחת: מתכון למרק עשיר, מהיר הכנה, שכולל מעט מרכיבים ומתבשל פחות חמצי שעה ולמרות זאת מצליח להשיג את הטעם והמרקם הרצוי. 45 דקות מרגע שהתחלתם לעבוד (אם אתם זריזים), או מקסימום שעה (אם תקחו את הזמן) והוא מוכן.
כמובן, תוכלו לאכול אותו עם אטריות, שקדי מרק או קניידלעך (אבל אז כדאי להכין כמות כפולה). תיאורטית, הוא יעבוד גם אבקת מרק פרווה בטעם עוף, אבל במקרה הזה עדיף לדבוק בגירסה הבשרית.
המצרכים
4-6 מנות
- 3 גזרים בינוניים
- 3 קישואים בינוניים
- חתיכת דלעת בנפח של בערך 1 כוס
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים קפואים
- 1 בצל גדול
- 2 ליטר מים
- 3 כפות מרק עוף אמיתי
- 2 שיני שום
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית מלח
- אופציונלי: פלפל שחור, כורכום, כמון
אופן ההכנה
- קולפים את הגזרים (אם הם ממש יפים אפשר רק לקרצף מעט ולשטוף היטב). פורסים לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ. מנקים היטב את הקישואים ופורסים לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
- חוצים את הבצל, פורסים לפלחים ומטגנים בסיר גדול, על אש בינונית. כשהבצל מתחיל להזהיב ולהשחים קצת בקצוות, מוסיפים את פרוסות הגזר ואחרי 2-3 דקות טיגון מוסיפים את הקישואים. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם ואחרי כמה דקות מוסיפים את גרגרי החומוס.
- חותכים גס את תפוחי האדמה והדלעת (לי יוצא 5-6 חתיכות כ"א) ומוסיפים לסיר.
ד. מוסיפים את המים (אני מרתיח לפני בקומקום החשמלי, עדיף בשתי נגלות), אבקת המרק, השום, רוטב סויה והמלח. מכסים ומבשלים על אש גדולה עד להתרככות הירקות (20-30 דקות).
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור