מרק עוף ועדשים כתומות

המרק הזה משלב טעמים ומרקמים שמגיעים משתי משפחות מרקים גדולות ומכובדות: מרקי עוף ומרקי עדשים. התוצאה: מרק עדשים חורפי, סמיך ומהביל..

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 08.12.22

מרק עוף ועדשים כתומות

זמן הכנה: כשעה כולל בישול | דרגת קושי: קל | בשרי

מתכון: שוקי גלילי

המרק הזה משלב טעמים ומרקמים שמגיעים משתי משפחות מרקים גדולות ומכובדות: מרקי עוף ומרקי עדשים. התוצאה: מרק עדשים חורפי, סמיך ומהביל, עם טעמים עדינים של עוף ועשבים קצוצים שנוספים בהגשה ומוסיפים רעננות.

דור או שניים לפני שנולדנו, תבשילי קטניות בכלל ומרקי עדשים בפרט שימשו תחליף זול ומזין לבשר ועוף. וכשבכל זאת היו עוף או בשר, לעיתים שידכו אותם עם קטניות כדי להוסיף נפח. חמין הוא דוגמא למאכל כזה, ויש דוגמאות רבות אחרות.

המרק שלפניכם, ברוח אותם ימים, יתאים במיוחד אם “נתקעתם” עם כמה חלקי עוף (נגיד, 2-3 שוקיים) ואתם נחושים להפוך אותן לעוד ארוחה. אין יותר מדי עבודה, וכעבור שעה או רק קצת יותר (כולל בישול) יהיה לכם מרק סמיך ומפנק.

השוקיים עוברות טיגון ואז מתבשלות עם עדשים אדומות, גזר, בצל מטוגן ועוד כמה תבלינים. בהגשה קוצצים ומפזרים מעל כוסברה ושמיר, שמוסיפים רעננות. כל מה שנשאר זה לדאוג לכמה פרוסות של לחם טוב, לנגב בו את שאריות המרק, ואתם מסודרים.

להנאה מושלמת: מוציאים ומפרקים את השוקיים ומוסיפים כחצי שוק לכל מנה.    

המצרכים

4-6 מנות

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 2-3 שוקי עוף בטמפרטורת החדר
  • 2.5 ליטר מים
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר בינוני
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות אבקת מרק עוף
  • 2/3 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף רוטב סויה

להגשה:

  • מעט כוסברה ושמיר קצוצים

אופן ההכנה

א. בוררים את העדשים, שוטפים היטב ומסננים. מקלפים וחותכים גס את הגזר.

ב. קוצצים את הבצל לרצועות ומטגנים בסיר גדול עם תחתית עבה, מעל אש בינונית, עד שמתחיל להשחים. מורידים מהאש ומעבירים את הבצל לכלי נפרד.

ג. מטגנים בסיר את שוקי העוף כמה דקות מכל צד, עד שיקבלו צבע. מחזירים לסיר את הבצל, מוסיפים את העדשים והמים, פורסים ומוסיפים את השום, המלח, הפלפל השחור, אבקת המרק ורוטב הסויה.

ד. מביאים לרתיחה, מבשלים עוד כ-10 דקות על אש גבוהה ואז מעבירים לאש בינונית, מכסים וממשיכים לבשל 40 דקות. מדי פעם מערבבים ואם צריך מוסיפים מעט מים.

בסיום הבישול העוף צריך להיות רך מאד (כך שקל לפרק אותו) והמרק מקבל מרקם סמיך וקטיפתי.

בהגשה קוצצים ומפזרים מעט כוסברה ושמיר.