סלט ירוק קראנצ’י מוקרם
סלט ירוק קראנצ'י מוקרם: אחרי החגים כבר כאן וזה בדיוק הזמן ליהנות מהתוספת הכי תופסת עם כל מנה – סלט ירק קראנצ'י טעים וכמה טיפים על ממלכת הירקות והפירות!
אין לכם מושג מה ממלכת הירקות והפירות יכולה ללמד אותנו. גם אם לא מדובר בשלטי חוצות ובקול רעש גדול, הם עושים את זה בשקט, בתוך הצלחת שלנו, בצבעוניות מעוררת התפעלות וים של אנרגיות נפלאות שנכנסות לגוף שלנו.
גוף בריא ונשמה בריאה הם אומנם שני דברים שונים, אבל הם חייבים ללכת ביחד, כי אין גוף בלי נשמה או נשמה בלי גוף שיכולים לתפקד כבן אדם. לכן, בנוסף למנות הגדושות של הרוחניות שאנו מעניקים לעצמנו כדי להיות יפים בנשמה, נעניק את הבוסטים ההכרחיים לגוף שלנו בעזרת פירות וירקות שבהחלט עושים אותנו אנשים יפים, מחויכים, שמחים ורעננים. כי בריאות, כמו שאתם יודעים, אף פעם לא יוצאת מהאופנה. היא מצרך מבוקש, היא נכס אדיר שלא משנה כמה תשקיעו בו תמיד תיהנו מהפירות שלו.
וכדי להיות בריאים, אנחנו בהחלט חייבים לתת את הדעת למה שנכנס לנו לפה. כן, כמו בכל דבר שתבדקו ותעשו קצת שיעורי בית לפני שאתם קונים אותו או משקיעים בו, כך גם בעניין האוכל. תשקיעו, ותראו תוצאות נפלאות.
ונכון, זאת עבודה ולפעמים לא קלה. אבל האם יש משהו בחיים שלא מצריך מאיתנו עבודה? האם אפשר להשיג תוצאות טובות ויפות בקלות? רבי שלמה וולבה זיע"א כתב, "חלק מעבודת השם שלנו היא לעבוד קשה כדי לשמור על הגוף שלנו נקי ובריא…" (עלי שור, פרק א). מקווה שההצהרה מפיו של אחד מגדולי התורה בדור תיתן לכולנו השראה.
וכדי לעשות את הצעד הראשון – הכניסו ירקות ופירות לתפריט שלכם. אל תזלזלו בכוחה של צלחת, אפילו קטנה, של סלט מלא עלים וירקות! יש בהם הרבה מאוד מרכיבים שהגוף שלנו צריך.
הנה מתכון לסלט קל מאוד להכנה, אבל כזה שמעניק לנו את התוספת המיוחדת שאנו צריכים בכל ארוחה – סלט ירוק קראנצ'י מוקרם, אתם ממש תאהבו! אפשר להכפיל את הכמויות לפי כמות האנשים.
מצרכים לסלט:
8 כפות עלים ירוקים מכל מה שאתם אוהבים – עלי בייבי, חסה ועוד.
1 כף שקדים ספוגים (אפשר להשרות אותם במים חמים במשך 6 שעות, ולייבש).
1 כף אגוזים (מלך או פקאן)
10 עגבניות שרי חצויות
לרוטב:
1/4 כף חומץ תפוחים
2 כפות דבש
1 גזר
1/2 מלפפון
1 אבוקדו
1/2 כפית אבקת שום (אפשר פחות)
מעט פלפל לבן
מלח ים
הוראות הכנה:
1. הכניסו את כל המצרכים של הרוטב לבלנדר למשך דקה לתערובת אחידה. למי שמעדיף את האבוקדו כפי שהוא חתוך לקוביות זו גם אפשרות, במקום להכניס לבלנדר, כך גם לגבי הגזר – קוביות או חתוך דק כמו 'גפרורים'.
2. הכניסו לקערה את כל המצרכים של הסלט.
3. שפכו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה.
בתיאבון! יש לכם סלט נפלא כמנת ביניים בין הארוחות או תוספת למנה עיקרית.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור