שוקולד בריא? יש דבר כזה!

אני רוצה להכין שוקולד איכותי, בריא, כזה שאני אחליט מה יהיו המרכיבים שלו ומה תהיה כמות הסוכר שבו. יש דבר כזה!

2 דק' קריאה

דנית מילנר

פורסם בתאריך 06.06.22

שנים של שיטוט קולינרי במרחבי עולם הקינוחים, הניבו תוצאות מתסכלות למדי.

חיפשתי מתכון לשוקולד. כזה שהכנתי בעצמי ולא המסתי באלגנטיות בבן-מארי, כשאני מנסה להשתכנע שלאחר שהשוקולד המומס יקבל את צורתו הקבועה בתבנית הפטיפורים, אוכל להציג את התוצאה הסופית כשוקולדים שהכנתי בעצמי.

מתכון ועוד מתכון שמתיימר ללמד איך מכינים שוקולד ושולח אותי שוב להמיס חפיסת שוקולד קנויה ופשוט לעצב אותה מחדש, תוך כדי הוספת דברים כמו קרם נוגט ואגוזים, שיתנו לי תחושה שכביכול אני עומדת מאחורי הכנת השוקולד הזה.

אבל כל זה לא סיפק אותי.

אני רוצה להכין שוקולד איכותי, בריא, כזה שאני אחליט מה יהיו המרכיבים שלו ומה תהיה כמות הסוכר שבו. כזה שאכין מחומרי גלם בלבד, בלי לרמות את עצמי שבשינוי צורה מקוביות שהוכנו במפעל למלבן מעוגל בפינות עם כמה אגוזים מעל, אוכל לטעון לכתר.

ובסוף זה קרה.

אז איך מכינים שוקולד בריא?

ממיסים 100 ג’ חמאת קקאו בבן-מארי

מוסיפים 50 ג’ אבקת קקאו

מעשירים בנדיבות בחמאת שקדים

וממתיקים ב 50 ג’ סוכר קוקוס או דבש

מומלץ להוסיף: אגוזי מלך/ אגוזי לוז/ חמוציות ללא סוכר/ בוטנים או כל תוספת אחרת שאוהבים.

אפשר גם להעשיר עם חמאת אגוזי לוז 100% ללא תוספת סוכר.

שופכים לתבנית שקעים שמיועדת להכנת שוקולדים ומעבירים למקרר או למקפיא.

ממתק שוקולד – קוקוס

מערבבים יחד כוס קוקוס, רבע כוס סוכר קוקוס וכף דבש.

מסדרים בתבנית שקעים לשוקולד ומקפיאים.

לאחר שזה מתייצב ומתקשה, מוציאים וטובלים ברוטב השוקולד שהכנו במתכון הקודם.

לאחר שכל אחד מיחידות הקוקוס הקפוא צופה בשוקולד מכל הכיוונים וחזר למקומו בתבנית, מעבירים לקירור נוסף.

כמה סיבות טובות לאכול את השוקולד שהכנתם:

הקקאו מכיל מגנזיום ונוגדי חמצון בריכוז הגבוה ביותר מכל מזון אחר בעולם.

הוא מעלה את רמות הסרוטונין במוח ולכן נותן לנו הרגשה טובה, והוא עשיר במינרלים כברזל ואבץ.

חמאת קקאו מופקת מפולי קקאו ומכילה אף היא אנטי אוקסידנטים ונוטריאנטים המשפיעים לטובה על מצב הרוח ועל המערכת החיסונית.

חמאת שקדים  מחזקת ומזינה מאוד, עשירה בויטמינים ומינרלים כברזל, סידן ומגנזיום ובחלבון איכותי מן הצומח.

  * *

דנית מילנר, מטפלת גוף-נפש ברפואה טבעית. מתמחה בטיפול באמצעות: תזונה, צמחים, תוספי מזון, רפלקסולוגיה, עיסוי, יוגה, דמיון מודרך ונובע ואירידיולוגיה. שאלות ניתן להפנות למייל: danitmilner@gmail.com

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

סלט קייצי קליל ונהדר שמוציא מהבמיה את המיטב. הוא מתאים כתוספת לארוחה בשרית או חלבית, לבר סלטים או כמנת פתיחה מפתיעה ומלאת טעמים.

Featured Products