סירות קישואים ממולאות בגבינות

מנה קייצית קלילה שאפשר להגיש חמה או קרה, כמנה ראשונה בארוחה חלבית או כחלק מבראנץ'. הזדמנות לחסל את שאריות הגבינות שיש לכם במקרר.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 25.08.20

סירות קישואים ממולאות בגבינות

 

זמן הכנה: כשעה | דרגת קושי: קל | חלבי

 

מנה קייצית קלילה שאפשר להגיש חמה או קרה, כמנה ראשונה בארוחה חלבית או כחלק מבראנץ'. הזדמנות לחסל את שאריות הגבינות שיש לכם במקרר.

 

שהגבינות במקרר מתקרבות לתאריך התפוגה שלהן, זה לעיתים קרובות רעיון טוב לערבב אותן עם ירקות, ביצים וקמח ולאפות פשטידה. אבל יש עוד אפשרויות, בהן המנה המצוינת הזו.

 

מדובר על קישואים שנאפים בתנור כשהם שממולאים בתערובת של גבינות, עשבי תיבול, פירורי לחם, שום ובצל מטוגן. אפשר להוסיף גם צנוברים, אגוזים או שקדים קצוצים, אבל לא הכרחי.

 

באפייה יש שני שלבים: חצי שעה בחום 200 מעלות, בתבנית מכוסה, ולאחר מכן 10 דקות במצב גריל. השלב הראשון מרככך היטב את בשר הקישואים ומאפשר לו לספוג את הטעמים; בשלב השני משחימים את החלק העליון של המילוי, שהופך מעט קראנצ'י.

 

אפשר להפריד בין שני השלבים – לאפות עד ריכוך, לקרר ואז להכניס לגריל ממש לפני ההגשה.

אני אוהב להגיש לצד הקישואים סלט אישי, עם הרבה ירוקים ועגבניות והמון מיץ לימון.

 

 

 

המצרכים

 

כמויות ל-6 מנות

  • 6 קישואים
  • 150 גרם גבינות קשות/מלוחות (בולגרית, צהובה, קשקבל)
  • 2/3 כוס עשבים קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, נענע)
  • 1 בצל קטן
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • אופציונלי: 2 כפות צנוברים ו/או אגוזים/שקדים קצוצים

 

 

אופן ההכנה

 

  1. מנקים את הקישואים וחוצים אותם לאורכם. מרוקנים בזהירות באמצעות כפית עד לקבלת "סירות" בעובי של כחצי ס"מ. את הפנים קוצצים, ממליחים ומטגנים על אש קטנה-בינונית במחבת גדולה עם מעט שמן זית, עד להתרככות, אידוי של רוב הנוזלים והזהבה בשוליים.

 

  1. קוצצים ומטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה-השחמה. קוצצים או כותשים את שיני השום.

 

 

  1. מפוררים/מרסקים בפומפיה את הגבינות. מערבבים עם העשבים הקצוצים, הבצל המטוגן, השום, פירורי הלחם, והצנוברים/אגוזים/שקדים. מוסיפים את בשר הקישוא המטוגן, ממליחים, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (התערובת צריכה להיות מתובלת יותר ממה שאתם רוצים שהתוצאה הסופית תהיה).

 

  1. ממלאים את סירות הקישואים בתערובת. מעבירים לתבנית אפייה עם 6 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון וכמות נאה של פלפל שחור גרוס. מכסים בנייר אלומיניום ואופים ב-200 מעלות במשך 30 דקות. מסירים ואופים במצב גריל למשך כ-10 דקות, עד שהחלק העליון של המילוי משחים יפה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה