עוגת שוקולד בריאה וטעימה שתמיד מצליחה!
איך אפשר בלי עוגת שוקולד מתוקה וממכרת שתעשה לכולם עונג שבת אמיתי, בלי תחושות אשם? אז קבלו מתכון לעוגת שוקולד סופר מוצלחת!
אולי תופתעו לשמוע אבל, גם שוחרי הבריאות האדוקים ביותר מתאווים לעוגות.
הבחירה בתזונה טבעית ובאורח חיים בריא לא מביאה עימה נטרול של חשקים ותאוות.
אני עדיין נתקפת חולשה מול מאפים, גבינות שמנות ואיכותיות, צ'יפס חם ופריך וגלידות טובות.
אנחנו מוצפים בפיתויים לאורך כל היום, אבל מצליחים להתגבר עליהם, או על חלקם הגדול, בזכות כוח הרצון החזק שלנו להימנע מאוכל לא בריא.
המזון תופס חלק נכבד בחיינו. הוא קשור לאירועים ולמפגשים חברתיים, לתרבות ולחגים וגם לרגשות שלנו. רוב האנשים בעולם המערבי המפותח לא אוכלים מתוך צורך אמיתי של רעב אלא ממניעים אחרים כמילוי חסכים רגשיים, דיכאון, שעמום ועוד. אוכל מנחם וממלא אותנו בסיפוק, גם אם זמני, ואף משפיע על מצב הרוח שלנו.
אני משתדלת לאכול נכון ובריא כי אני מבינה את התועלת בכך ובעיקר, את הנזק שבאכילה של מזון מעובד, עתיר שומנים מוקשים, קמח לבן, מלחים וסוכרים ועוד שלל מזיקים בלתי רצויים,
ולא בגלל שאני לא אוהבת לאכול!
אז קבלו מתכון לעוגת שוקולד מוצלחת, הכי בריאה שיכולתי להביא.
וכשיש ילדים, איך אפשר בלי עוגת שוקולד מתוקה וממכרת שתעשה לכולם עונג שבת אמיתי, בלי תחושות אשם?
העוגה הזאת קלה מאוד להכנה. מערבבים יחד את כל המרכיבים וקדימה לתנור!
עוגת שוקולד בריאה
מחממים תנור ל 175-180 מעלות
אני ממליצה על אפיה בתבנית מרובעת ולא אינגליש קייק, לאפייה מוצלחת יותר, שגם מונעת "צניחה" של העוגה (תופעה ששמתי לב שעוברת בגנים מאם לבת ובלתי ניתנת להסבר).
טורפים 2 ביצים בקערה
מוסיפים 1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס סילאן (100%, ללא תוספת סוכר)
1/2 כפית ת. וניל
בקערה נוספת מערבבים:
כוס קמח כוסמין 100% מלא
אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס אבקת קקאו
2 כפות אבקת סוכר קוקוס
מאחדים את שתי התערובות יחד, לבלילה חלקה.
אופים כ 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
אני אוהבת עוגות שוקולד רכות ונזהרת מאפיית יתר שמייבשת אותן ונותנת קצת טעם לוואי של שוקולד חרוך.
מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים מעליה את רוטב השוקולד הזה:
קרם שוקולד בריא
ממיסים 4 כפות שמן קוקוס
מוסיפים 2 כפות שקדיה
כף קקאו וכפית דבש (או 2 כפות קקאו וכף דבש – תלוי בטעם ובהעדפה האישית)
מערבבים יחד לרוטב נוזלי וחלק (אפשר לחמם מעט)
אני מאמינה בניהול אורח חיים בריא אבל בעיקר מאוזן. כזה שגם יתן מקום לחולשות שלכם ולצורך שלכם במזון מסוים, בלי להתנצל ולחוש רגשי אשם.
עם קצת יצירתיות, אפשר לשנות ולשדרג מתכונים כך שיתאימו לכם בלי לחרוג מכללי התזונה הטבעית.
* * *
דנית מילנר, מטפלת גוף-נפש ברפואה טבעית. מתמחה בטיפול באמצעות: תזונה, צמחים, תוספי מזון, רפלקסולוגיה, עיסוי, יוגה, דמיון מודרך ונובע ואירידיולוגיה. שאלות ניתן להפנות למייל: danitmilner@gmail.com
כ"ג אב התשפ"ד
8/27/2024
הי
כמה אבקת אפיה שמים בעוגה?
האם אבקת הקקאו בקרם לא אמורה לעבור בישול?
ז' ניסן התשפ"ב
4/08/2022
היי מה אפשר לשים במקום אבקת סוכר קוקוס?
ואם לוותר על זה או שזה משמעותי?