כנפי עוף ברוטב רימונים וצ’ילי מתוק

אם אתם מחובבי הכנפיים – ואפילו אם בדרך-כלל אתם לא – המנה הזו תעשה לכם את היום. היא פשוטה, קלה להכנה, כייפית וטעימה ביותר. אתם תלקקו את האצבעות,

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 19.04.21

לא כולם אוהבים כנפי עוף, בעיקר לא את אלו שמגיעות עם רטבים דביקים או עוברות טיגון עמוק.

אבל מנת כנפי העוף הזו מתחבבת בקלות גם על האנשים האלה. הכנפים מושרות במרינדה ואז נאפות בתנור והן מתקבלות עסיסיות, מושחמות יפה, חרוכות בקצוות ובעלות טעם מעושן עדין.

הרוטב הסמיך (אם הוא יוצא לכם דליל הוסיפו חצי כפית קורנפלור) עוטף את חלקי הכנפיים ושומר על העסיסיות שלהן; החומציות ותכולת הסוכר הגבוהה של רוטב הצ'ילי ורכז הרימונים, מבטיחות השחמה יפה.

את הכנפיים כדאי לקנות אצל קצב, ולבקש שיחתוך אותן לשניים – זה משפר דרמטית את חווית ההכנה והאכילה כאחד.

ההגשה היא על אורז, שסופג את עודפי הרוטב הנהדר והופך בעצמו לאחד הדברים הטעימים בעולם.

 

המצרכים

  • 1 ק"ג כנפי עוף (אם קונים אצל קצב, לבקש ממנו שיחתוך אותן לשניים)
  • רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות תרכיז רימונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט פפריקה מעושנת

להגשה:

  • אורז לבן
  • בצל ירוק (אפשר להחליף בעשב אחר)

 

אופן ההכנה

א. מעבירים את כנפי העוף לקערת ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בידיים (אפשר להשתמש בכפפות חד פעמיות) עד שהרוטב מכסה יפה את הכנפיים.

ב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (אם אתם קצרים בזמן אפשר לדלג על השלב הזה. אם יש לכם הרבה זמן אז ככל שהעוף יהיה יותר זמן במרינדה כך הוא יהיה טעים יותר).

ג. פורשים נייר אפייה בתבנית אפייה בינונית, ומסדרים עליו את חלקי הכנפיים, זה לצד זה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-10 דקות. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות נוספות או עד שהכנפיים משחימות יפה. באמצע הדרך מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, הופכים את חלקי הכנפיים ומחזירים.

אפשר לסיים במכת חום של כמה דקות – בגריל (אבל אז יש להוציא את נייר האפייה), או בחום המקסימלי המותר לפי היצרן של נייר האפייה + טורבו. אם אתם אוהבים את הכנפיים חרוכות במיוחד, העבירו אותן לתבנית אלומיניום חד פעמים ושימו על תחתית התנור ב-200 מעלות לכמה דקות.

הכנת האורז והגשה:

את האורז מבשלים בהרבה מים מומלחים, כמו פסטה. כשהוא מתרכך מכבים את האש, מסננים היטב ומחזירים לסיר החם. אפשר לעשות את כל זה במקביל לאפיית הכנפיים.

בהגשה מניחים בכל צלחת כמות נאה של אורז, יוצקים מעל מהרוטב שנשאר בתבנית, מניחים את חלקי הכנפיים ומפזרים בצל ירוק קצוץ.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה