תבשיל עוף ופתיתים מבושם

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 25.01.22

זמן הכנה: שעה-שעה וחצי | רמת קושי: קל | בשרי

 

אם אתם מחובבי הפתיתים (כמונו), אז זו כנראה הדרך הכי טעימה לאכול אותם – שחומים, ספוגים בטעמי עוף צלוי ובצל מטוגן, המון שום ועוד דברים טובים. מנה פשוטה להכנה ומהנה ביותר.

הפתיתים הם אוכל פשוט ומשביע שקל להכין ושעם כמה תוספות ושדרוגים ניתן להפוך אותו למעדן.

במתכון הזה הם מתבשלים יחד עם עוף מושחם, בצל מטוגן, גזר, שום ותבלינים, וסופגים את הצבעים והטעמים שלהם. התוצאה יפה וריחנית ומזכירה קצת בטעמיה עוף צלוי איכותי. בניגוד לתבשילים דומים שמתבססים על אורז, הפתיתים לא יוצאים רכים מאד אלא “אל דנטה”, גמישים ונגיסים ועטופים יפה ברוטב. העוף מתקבל רך, עסיסי ומלא טעם.

התיבול כולל ראס אל חנות (יש היום כבר בכל סופר, למרות שעדיף לרכוש מחנות תבלינים טובה), שמעניק ניחוחות נהדרים ומתחבר בצורה מושלמת למתיקות של הגזר ולטעמי ההשחמה והקרמול.

כשיש זמן, אפשר להחליף את שלבי הבישול האחרונים בבישול ממושך יותר על אש קטנה או בחום נמוך בתנור אם הסיר מתאים לכך. ומצד שני, אם אתם בשלנים מנוסים שעובדים יעיל אפשר לקצר את זמן ההכנה לשעה או רק קצת יותר. כך או כך – תקצרו שבחים.

 

המצרכים

5-6 סועדים

  • 5 ק”ג חלקי עוף עם עור (שוקיים או כנפיים יתאימו)
  • 2 כוסות פתיתים
  • כ-3.5 כוסות מים
  • 3 בצלים
  • 2 גזרים
  • 12-15 שיני שום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית פפריקה
  • 3/4 כפית ראס אל חנות
  • אופציונלי: 3-4 ענפי טימין או 3/4 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף. מטגנים במעט שמן זית, בסיר (רצוי נמוך יחסית ועם מכסה טוב), על אש גדולה, עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד בצלחת עמוקה.

  • חותכים לקוביות קטנות את הגזר, מוסיפים לסיר ומערבבים. מקטינים את האש. אחרי עוד כמה דקות פורסים ומוסיפים גם את שיני השום, מקטינים את האש עוד קצת וממשיכים לטגן-לאדות ולערבב מדי פעם.
  • מחזירים לסיר את חלקי העוף, עם כ-2 כוסות מים חמים. מוסיפים את רוטב הסויה, הפפריקה, הראס אל חנות והטימין (אם יש). מגדילים את האש ומביאים לרתיחה. מקטנים ללהבה קטנה-בינונית, מכסים ומבשלים עד שהעוף רך (30-35 דקות). זה בסדר שחלקי העוף יבלטו קצת מעל המים אבל באמצע צריך להפוך אותם.
  • מוסיפים את הפתיתים ועוד כ-1.5 כוסות מים חמים, לפי הצורך – הפתיתים צריכים להיות מכוסים במים; העוף יכול לבצבץ (עדיף לשים קצת פחות מקצת יותר מדי, ואפשר להוסיף קצת מים בהמשך). מכסים ומבשלים 15 דקות. מכבים את האש ומחכים עוד 5 דקות. מגישים

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה