מאפי שומשום במילוי פטה

מאפים ריחניים מבצק פריך, ממולאים בתערובת גבינות ומצופים בשומשום. הם טעימים מאד קרים או חמים וכולם אוהבים אותם.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 10.02.22

זמן הכנה: שעה נטו, 3 שעות ברוטו | רמת קושי: בינוני | חלבי

מאפים ריחניים מבצק פריך, ממולאים בתערובת גבינות ומצופים בשומשום. הם טעימים מאד קרים או חמים וכולם אוהבים אותם.

המאפים האלה יכולים להיות תוספת אטרקטיבית לארוחה חלבית חגיגית. אפשר להכין כחטיף לאירוח, כארוחת ביניים לאמצע היום או אפילו לקחת לנסיעה ארוכה. הם פריכים וטעימים וגם משביעים להפתיע הודות לבצק העשיר.

אין צורך במעבד מזון או מיקסר, אבל חשוב לקרר את הבצק היטב לפני הרידוד כדי שיתייצב ויהיה קל לעבודה. את הרכב המילוי אפשר לשנות קצת בהתאם להעדפות שלכם, חשוב רק יהיה סמיך ודל יחסית בנוזלים.

 

המצרכים

12-15 יחידות

לבצק:

  • 350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
  • 1/2 כוס מים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/3 כוס שמן
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כפית מלח

למלית:

  • 150 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם ריקוטה (אפשר להחליף בכנען או טוב טעם)
  • 50 גרם קוטג’ 9%
  • 1 כף מחוקה קמח
  • אופציונלי: כמה כפות של עלי אורגנו טריים קצוצים דק

לציפוי:

  • ביצה טרופה מדוללת במעט מים
  • שומשום

 

אופן ההכנה

א. מכינים את הבצק: מעבירים את הקמח לקערת ערבוב, מוסיפים את המים, הביצה הטרופה, השמן, החמאה והמלח. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הוא דביק מוסיפים קצת קמח. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.

 

ב. מכינים את המלית: מפוררים את הפטה, מוסיפים את הריקוטה, הקוטג’ והקמח ומערבבים היטב.

ג. מוציאים את הבצק מהמקרר. קורעים ממנו חתיכה בערך בנפח של כדור פינג פונג, מגלגלים לכדור, ומרדדים לעיגול בצק בקוטר של כ-10-11 ס”מ ובעובי של כחצי ס”מ. מניחים במרכזה כף יפה של מלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצוות כך שיתקבל חצי עיגול. חוזרים על הפעולה עם חתיכת בצק נוספת, וממשיכים עד לסיום הבצק ו/או המלית. אם יש זמן, אפשר לסדר את חצאי העיגולים על מגש, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לעוד חצי שעה.

ד. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

ה. מכינים שתי צלחות עמוקות, אחת עם הביצה הטרופה (המעורבבת בקצת מים, אחרת אי אפשר לעבוד איתה) ושנייה עם הרבה שומשום. טובלים כל חצי עיגול בביצה הטרופה מצדו האחד, מעבירים לצלחת השומשום, ומשם לתבנית עם נייר האפייה.

ו. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהקצוות מזהיבים יפה. מוציאים את התבנית ומניחים כמה דקות לקירור לפני ההגשה.

בתאבון!

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

ילדים מבשלים - פסטה רוזה!

Featured Products