מאפינס גבינות מלוחים לשבועות

מתכון פשוט למאפינס מלוחים, עתירי גבינות, שאפשר לאכול חמים או קרים. הזדמנות מצוינת לחסל את שאריות הגבינות משאר מתכוני השבועות.

2 דק' קריאה
מאפינס גבינות

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 01.06.22

זמן הכנה: 40-60 דקות | רמת קושי: קל | חלבי

מתכון פשוט למאפינס מלוחים, עתירי גבינות, שאפשר לאכול חמים או קרים. הזדמנות מצוינת לחסל את שאריות הגבינות משאר מתכוני השבועות.

מי לא אוהב מאפינס? הם רכים, הם טעימים, הם מריחים טוב – ואם חשבתם שאין על מאפינס מתוקים אז חכו שתטעמו את המלוחים האלה.

הם גבינתיים מאד, אווריריים, טעימים כשהם חמים או קרים ומריחים נהדר – במיוחד כשאופים אותם אבל גם אחרי.

תצטרכו תבנית ייעודית – הכי טוב תבנית מאפינס מסיליקון, אבל אפשר אחד מהסוגים האחרים. שימו לב רק שמדובר בתבנית עם שקעים מהסוג הקטן (קוטר של 7 ס”מ ועומק של עד 3 ס”מ). אם אתם משתמשים בסוג “עמוק” יותר עדיף להוריד את טמפרטורת האפייה ל-170 מעלות ולאפות עוד 10-15 דקות.

ה”קישוטים” על המאפינס הם חלק חשוב במתכון – גם בטעם וגם במראה. אפשר להסתפק בשומשום, אותו מומלץ לקלות מעט קודם במחבת (הסבר בהמשך). הכי כיף לשלב ולהשתמש בכמה קישוטים, כמו שומשום, קצח, עלים קטנים של עשבי תיבול, פרמזן מגורר ואפשר גם לפזר מעט מלח גס אם אתם רוצים.

 

המצרכים

ל-12 יחידות, כ-45 גרם כ”א

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 130 גרם יוגורט (מיכל קטן)
  • 70 גרם גבינה לבנה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם גבינה בולגרית מפוררת/מגוררת
  • 50 גרם גבינות קשות מגוררות דק (30 גרם פרמזן + 20 גרם עמק/גאודה שילוב מצוין)
  • 1 כפית סוכר חום
  • ½ כפית שטוחה מלח

לקישוט:

  • שומשום רגיל/שחור, קצח, טימין יבש, עלי אורגנו/זעתר קטנטנים, פרמזן מגורר

 

אופן ההכנה

 

א. מחממים תנור ל-180 מעלות.

ב. קולים את השומשום (כמות של 2-3 כפות תספיק, אא”כ אתם אוהבים הרבה שומשום ואז אפשר להכפיל): מחממים מחבת על אש גדולה, מוסיפים את השומשום, וקולים במשך כמה דקות תוך ניעור של המחבת מדי פעם

ג. אם ממהרים אפשר לערבב את כל המצרכים (לא כולל אלו שמיועדים לקישוט) בקערת ערבוב, להעביר לתבנית המאפינס אחרי שימון, לפזר למעלה את הקישוטים ולהכניס לתנור עד שהמאפינס מזהיבים (25-30 דקות).

ד. אם פחות ממהרים – מערבבים היטב את החומרים הרטובים (לא כולל הבולגרית והצהובות); מערבבים בנפרד את החומרים היבשים; מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החומרים הרטובים, ולבסוף כשהמרקם אחיד מוסיפים ומערבבים פנימה את הגבינות המגוררות.

ה. משמנים את תבנית המאפינס ויוצקים 2 כפות גדושות מהתערובת לכל שקע בתבנית. נוח להשתמש לשם כך בשתי כפות – אחת מעמיסה ואחת משחררת.

ו. מפזרים את השומשום הקלוי ושאר הקישוטים, מטפטפים מעל כמה טיפות שמן או מרססים מעט עם תרסיס שמן. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים יפה. 

נותנים למאפינס 10 דקות להתייצב ולהתקרר מעט ומחלצים מהתבנית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה