תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד

הכנת הממולאים האלה דורשת קצת זמן ומאמץ, אבל התוצאה היא מנה שתקצור תשואות והיא שווה כל רגע שתשקיעו בה. הרוטב הלימוני והתוספת של הסלרי והמנגולד, מחמיאים לארטישוק ולקציצות והופכים את המנה הזו לפנינה אמיתית

2 דק' קריאה
תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 28.06.22

תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד

הכנת הממולאים האלה דורשת קצת זמן ומאמץ, אבל התוצאה היא מנה שתקצור תשואות והיא שווה כל רגע שתשקיעו בה. הרוטב הלימוני והתוספת של הסלרי והמנגולד, מחמיאים לארטישוק ולקציצות והופכים את המנה הזו לפנינה אמיתית

זמן הכנה: שעה וחצי | רמת קושי: בינוני | בשרי

שוקי גלילי

קילוף של ארטישוקים היא משימה מפרכת למדי. למרבה המזל, בימינו אפשר לרכוש בכל סופר שכונתי שקיות של תחתיות ארטישוק קפואות, והן טובות כמעט כמו כאלו שקילפתם בעצמכם – רק בלי כל העבודה והלכלוך.

זה עדיין משאיר לכם קרוב לשעה של עבודה ועוד כשלושת-רבעי שעה של בישול, אבל אחרי פעם אחת שמכינים את המתכון הזה מבינים שהשד אינו נורא ושזו מנה שלגמרי שווה את המאמץ.

הבישול מתבצע בסיר נמוך ורחב. הכמויות במתכון מתאימות לסיר בקוטר 30-32 ס”מ; בצילומים השתמשנו בסיר 24 ס”מ ואם זה הסיר שיש לכם ואתם רוצים להכין רק 3-4 מנות אז, אז פשוט חלקו את הכמויות לשניים.

 

המצרכים

6-7 מנות

לתחתיות הארטישוק:

  • 800 גרם תחתיות ארטישוק מופשרות
  • 400 גרם בשר בקר טחון (עובד גם עם עוף או טלה)
  • 1 בצל בינוני
  • 1 תפוח אדמה בינוני (בערך 150 גרם)
  • 1 ביצה
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 4 כפות גדושות שמיר קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • קורט בהרט
  • קצת פחות מכפית מחוקה מלח

לרוטב:

  • 1 בצל בינוני
  • 4 גבעולי סלרי
  • 6 עלי מנגולד
  • 5 שיני שום
  • מיץ מלימון אחד
  • 3-4 כוסות מים
  • רבע כפית כורכום
  • כפית מחוקה מלח

 

אופן ההכנה

א. קוצצים דק את הבצל. מגררים את תפוח האדמה בפומפיה דקה וסוחטים היטב מהנוזלים. קוצצים את הפטרוזיליה, השמיר והשום אם לא עשיתם את זה קודם. טורפים את הביצה. 

תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד
תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד
קוצצים דק את הבצל

ב. מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, תפוח האדמה, השום והעשבים הקצוצים והביצה הטרופה. ממליחים ומוסיפים קורט בהרט. לשים בידיים את התערובת במשך 3-4 דקות.

תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד
מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל

ג. צרים קציצות בגדול שיספיק בדיוק למילוי השקעים בתחתיות הארטישוק, כך שהקציצה תבלוט לגובה של ס”מ או ס”מ וחצי מעל לתחתית הארטישוק. ממלאים את התחתיות בקציצות ומחליקים את שולי הקציצות כך ש”יאטמו” יפה את החלק העליון של תחתיות הארטישוק.

ד. מטגנים על אש בינונית את תחתיות הארטישוק כשהמילוי פונה כלפי מעלה (אם נשאר מילוי עודף יוצרים ממנו קציצות ללא תחתית, מטגנים יחד עם התחתיות ומוסיפים כך לסיר. זה רק ישפר). לאחר מכן, הופכים אותן ומטגנים מהצד השני במשך כמה דקות, ואז הופכים בזהירות עם כף ומזלג (הכף צריכה להיכנס מתחת לקציצה כדי לשמור שלא תפרד מתחתית הארטישוק. מעבירים את התחתיות הממולאות לצלחת ושומרים בצד.

תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד
מטגנים על אש בינונית את תחתיות הארטישוק

ה. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר שבו תחתיות הארטישוק יתבשלו, על אש קטנה-בינונית, עד להזהבה יפה. תוך כדי, פורסים לרוחב לפרוסות דקות (5-6 מ”מ) 2 גבעולי סלרי ומוסיפים. מערבבים. מפרידים את שדרות המנגולד (החלקים הלבנים) מהעלים, קוצצים ומוסיפים לסיר. אחרי עוד 2-3 דקות פורסים את שיני השום, מוסיפים לסיר ומערבבים. מטגנים-מאדים כמה דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, ואז מוסיפים 3 כוסות מים, את מיץ הלימון, הכורכום והמלח.

תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד
מכינים את הרוטב

ו. מכניסים לסיר את תחתיות הארטישוק. הנוזלים צריכים להגיע לקצת יותר ממחצית גובהן. אם הן לא אפשר להוסיף עוד קצת מים. חותכים גס את 2 גבעולי הסלרי הנותרים ומפזרים במרווחים שבין תחתיות הארטישוק.

תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד
מכניסים לסיר את תחתיות הארטישוק

ז. מבשלים על אש בינונית, בכיסוי חלקי, עד להתרככות של תחתיות הארטישוק, כשמזלג שננעץ בהן מהצד חודר בקלות (40-45 דקות). תוך כדי הבישול “משקים” כמה פעמים את הקציצות ברוטב המתבשל. 10-15 דקות לפני סיום הבישול חותכים גס את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר.

מגישים עם אורז, קוסקוס או בורגול, הרבה פטרוזיליה קצוצה, וקצת לחם כדי לספוג את שאריות הרוטב המושלם.

תחתיות ארטישוק ממולאות, ברוטב לימון ומנגולד
מגישים עם אורז, קוסקוס או בורגול, הרבה פטרוזיליה קצוצה

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה