אנטיפסטי של ירקות קיץ

חם בחוץ ואתם רעבים? ירקות הם התשובה המושלמת! מתכון קל מהיר וטעים של אורי שביט לאנטיפסטי של ירקות קיץ כתוספת או ארוחה עם פסטה.

1 דק' קריאה

אורי שביט

פורסם בתאריך 15.03.21

כשחם בחוץ אנחנו רק רוצים שיהיה לנו קל בבטן וירקות הם התשובה המושלמת. גם ההכנה מהירה – חותכים, מתבלים ולתנור. אפשר להגיש כתוספת או כארוחה בפני עצמה עם פסטה, אורז או קטניות מבושלות.

 

 

אנטיפסטי לפני אפייה

 

חומרים ל 4-6 מנות:

2 נקטרינות או אפרסקים מוצקים, חתוכים לפלחים
2 דלעות ערמונים, חתוכות לפלחים
3 זוקיני, חתוכים לאורך לרצועות עבות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
2 בצלים סגולים, חתוכים לפלחים
8 שיני שום מעוכות
1/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין
2 כפות אורגנו יבש
עלים מ-10 ענפי טימין טריים
מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

 

2. מעבירים את הירקות החתוכים ואת פלחי הנקטרינה לקערה גדולה.

 

3. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב (מומלץ בידיים), כדי שכל המרכיבים ייעטפו היטב בחומרי התיבול.

 

4. משטחים את תכולת הקערה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים 20-30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים ומשחימים מעט.

 

5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

….ואחרי האפייה. בתיאבון!

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה