מתכון לסלט חצילים ביוגורט
מתכון לסלט חצילים ביוגורט: שוקי גלילי עם מתכון קלאסי מהמטבח הטורקי לסלט חלבי פשוט, טעים, קליל ודל-קלוריות. אלטרנטיבה בריאה וטעימה לסלט החצילים במיונז.
זמן הכנה: 40 דקות | דרגת קושי: בינוני | חלבי
מתכון קלאסי מהמטבח הטורקי, לסלט חלבי פשוט, טעים, קליל ודל-קלוריות (רק שימו לב ללחם). אלטרנטיבה בריאה וטעימה לסלט החצילים במיונז.
המטבח הטורקי מבוסס בחלקו הגדול על מאכלים שאופן הכנתם פשוט (אם כי לאו דווקא קצר או כזה שלא דורש מיומנות) ומורכבים ממספר קטן של חומרי גלם טריים מאיכות מעולה.
הם מחבבים מאד יוגורט, בין השאר, ומשלבים אותו במגוון גדול של מאכלים חמים וקרים, כולל הרבה סלטים. השילוב הקלאסי של חצילים קלויים עם יוגורט הוא אלטרנטיבה קלילה ודלת-קלוריות אך כיפית כשלעצמה לסלט החצילים במיונז הפופולרי בישראל.
כאמור, חשוב מאד באיזה מצרכים משתמשים. רצוי להשתמש בחצילים בלאדיים ולחפש יוגורט איכותי וסמיך (או לחלופין, לקנות יוגורט איכותי מסוג דליל יותר ולסנן אותו כמה שעות בבד-חיתול). ממש עכשיו, כשניתן עדיין למצוא שום ירוק בשווקים, כדאי להתאמץ ולהשתמש בו.
גרעיני הרימון מיועדים בעיקר לקישוט (אלא אם כן מכינים את הסלט הזה בסתיו, כשהרימונים טריים וטעימים). הווריאציה שכוללת שימוש ברוטב רימונים (יש בכל סופר ושוק ותמיד טוב שיש בבית) היא סוג של שדרוג, אבל אל תגזימו בכמות. והכי חשוב: שימו לב שאתם לא טורפים יותר מדי לחם עם הסלט הזה, כי בכל זאת – הדיאטה וזה.
המצרכים
לכ-500 גרם סלט
1.2 ק"ג חצילים, רצוי בלאדיים (בערך 2 בינוניים)
גביע (130 גרם) יוגורט סמיך (עדיף עם אחוז שומן גבוה)
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ
1 שן שום (רצוי טרי והכי טוב שום ירוק)
מלח
להגשה
גרעיני רימון, או מעט רוטב רימונים
כמה עלי נענע יפים
אופן ההכנה
1. מרפדים כירה בנייר אלומיניום ושורפים מעליה את החצילים עד שהם חרוכים ורכים לגמרי. תוך כדי כדאי להפוך בזהירות לפחות פעם-פעמיים. בסיום מעבירים לצלחת עמוקה או קערה ומניחים לחצילים להתקרר ולהגיר נוזלים.
2. חוצים כל אחד מהחצילים לאורכו, ומרוקנים עם כפית או כף את התוכן לכלי נקי. מעבירים למסננת ומנערים היטב משאריות נוזלים. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים עם סכין במכות קצובות, במשך 2-3 דקות.
3. מעבירים את החצילים לקערת ערבוב, מוסיפים את היוגורט, שמן הזית והחומץ, כותשים או קוצצים דק את השום ומוסיפים, ממליחים בנדיבות ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
4. בהגשה מפזרים מעל גרעיני רימון או מטפטפים כמה טיפות של רוטב רימונים. מפזרים כמה עלי נענע.
* * *
שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור