סלט ירקות ופירות קיץ

סלט ירקות ופירות קיץ – שוקי גלילי עם מתכון לסלט פשוט ומרענן של פירות קיץ עסיסיים וירקות בריאים והרבה מיץ לימון. מתאים לכל ארוחה קיצית, תוספת או כמנה ראשונה.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 15.03.21

משך ההכנה: 20 דקות | קושי: קל | פרווה

 

בסלט הפשוט והמרענן הזה פירות הקיץ העסיסיים הם חלק מהתיבול, שכולל גם עלי כוסברה טריים והרבה מיץ לימון. מתאים לכל ארוחה קיצית, כתוספת, מתאבן או מנה ראשונה.

 

הקיץ אמנם ידוע כ"עונת המלפפונים", אבל זוהי סתם השמצה. זוהי עונה שיש בה גם את העגבניות הכי עסיסיות, לצד פלפלים יפים, חצילים בשרניים, דלעות ענק מתוקות ועוד כהנה וכהנה. כמובן, גם חסה וכוסברה ומיני ירק אחרים שאפשר למצוא בישראל כל השנה. זה לא שחסרים ירקות בשביל סלט.

 

אבל עם כל הכבוד לירקות היפים של הקיץ, אין כמו פירות הקיץ מלאי הטעמים ונוטפי העסיס כדי לשדרג סלט. הרעיון בסלט שלפניכם הוא לשלב את הפירות והירקות היפים של העונה, עם רוטב פשוט שמבוסס על המיצים שהפירות מפרישים, מיץ לימון ומלח.

 

 

הדגש צריך להיות קודם כל על טריות ובחירה נכונה של חומרי גלם. הירק צריך להיות טרי ופריך, הפירות צריכים להיות בשלים אך עדיין מעט מוצקים. הכוסברה יפה וטרייה; שמן הזית, שלא ממש מתבל אלא רק מוסיף מעט ארומה בהגשה, צריך להיות מאיכות מעולה.

 

אפשר לנסות לגוון, וישנם בוודאי שילובים רבים של ירקות ופירות קיץ שיעבדו. בכל אופן, את הכמויות שבמתכון בדקנו והתקשינו להפסיק לבדוק.

 

 

המצרכים

 

כמויות ל-6 אנשים

 

12-14 עלי חסה קטנים ופריכים (צ"ל בערך 70 גרם)

3 מלפפונים קלופים

15 עגבניות שרי קטנות ומוצקות יחסית

5-6 צנוניות

1 נקטרינה בשלה

1 שזיף סגלגל מתוק

12-14 ענבים

3 תאנים

חופן גבעולי כוסברה

מיץ מלימון אחד

3-4 זילופי שמן זית

מלח

אופציונלי: 1.5 ס"מ פלפל ירוק חריף פרוס דק

אופציונלי: 2 כפות צנוברים או פקאנים קלויים במחבת

 

 

אופן ההכנה

 

1. שוטפים את הכוסברה, מנערים, מייבשים, ותולשים עלה אחרי עלה (זה ייקח פחות זמן ממה שאתם חושבים). מניחים בצד.

 

2. קורעים את עלי החסה לקרעים בגודל ביס (נגיד 2.5×6 ס"מ, או משהו דומה). אם יש להם שדרות קשות, מפרידים אותן, קוצצים ומוסיפים לקערת הערבוב. 

 

 

3. חוצים את המלפפונים לאורך, חותכים לחתיכות גדולות יחסית, ומוסיפים לקערה. את עגבניות השרי מוסיפים בשלמותן. כנ"ל הענבים. את הצנוניות חותכים לרבעים. את הנקטרינה והשזיף חותכים לפלחים דקים (5-8 מ"מ). את התאנים לרבעים או יותר בהתאם לגודלן.

 

4. ממליחים, מוסיפים את עלי הכוסברה (אפשר לקצוץ אותם אבל אם הם לא גדולים אז אין צורך), ומערבבים בעדינות עם הידיים. נותנים לסלט לעמוד כמה דקות כדי שהפירות יגירו נוזלים. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים שוב בעדינות, טועמים ומוסיפים מלח אם חסר. מזליפים קצת שמן זית ומגישים. 

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה