מרק קטניות
מרק שלא כולם אוהבים. מי שאוהב קטניות- יאהב. מי שלא-----לא.
מרק שלא כולם אוהבים.
מי שאוהב קטניות- יאהב.
מי שלא—–לא.
אבל אני מכינה אותו
כי הוא מכיל הרבה חלבון
משביע מזין והעיקר מחמם בימים הקרים.
ארוחה שלימה בקערה.
למצרכים:
לסיר 5 ליטר
1 קופסא שימורי שעועית לבנה ברוטב אדום- כולל הרוטב
3/4 כוס אפונה יבשה
3/4 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס גריסי פנינה
1 – 1.5 כוסות חומוס מוכן
1.5 כוסות קוביות סלרי ממקלות סלרי
4 גזר – טבעות
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף- או מלח, פלפל ומעט כורכום לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר שמים את השעועית עם הרוטב
מוסיפים את יתר הרכיבים ומכסים במים + עוד כ-4-5 ס”מ
מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים וחמש דקות- חצי שעה לריכוך כמעט מלא של האפונה והעדשים.אני אוהבת שהם נשארים קצת פריכים.
מערבבים היטב וטועמם תיבול. מוסיפים מלח-פלפל לפי הצורך.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור