מרק קטניות

מרק שלא כולם אוהבים. מי שאוהב קטניות- יאהב. מי שלא-----לא.

1 דק' קריאה
מרק קטניות

העני בקר

פורסם בתאריך 19.01.23

מרק שלא כולם אוהבים.

מי שאוהב קטניות- יאהב.

מי שלא—–לא.
אבל אני מכינה אותו

כי הוא מכיל הרבה חלבון
משביע מזין והעיקר מחמם בימים הקרים.
ארוחה שלימה בקערה.

 

למצרכים:

 

לסיר 5 ליטר

 

1 קופסא שימורי שעועית לבנה ברוטב אדום- כולל הרוטב

3/4 כוס אפונה יבשה

3/4 כוס עדשים כתומות

1/2 כוס גריסי פנינה

1 – 1.5 כוסות חומוס מוכן

1.5 כוסות קוביות סלרי ממקלות סלרי

4 גזר – טבעות

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף- או מלח, פלפל ומעט כורכום לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

בסיר שמים את השעועית עם הרוטב

מוסיפים את יתר הרכיבים ומכסים במים + עוד כ-4-5 ס”מ

מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים וחמש דקות- חצי שעה לריכוך כמעט מלא של האפונה והעדשים.אני אוהבת שהם נשארים קצת פריכים.

מערבבים היטב וטועמם תיבול. מוסיפים מלח-פלפל לפי הצורך.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה