סופריטו שוקי עוף בלימון
תבשיל שוקי עוף ותפוחי אדמה קל להכנה וטעים להפתיע. שיטת ההכנה המבוססת על טיגון ואז בישול איטי וממושך, מפיקה טעמים עמוקים ומרקם ממכר.
סופריטו שוקי עוף בלימון
משך הכנה: כשעה ורבע כולל בישול | רמת קושי: קל | בשרי
תבשיל שוקי עוף ותפוחי אדמה קל להכנה וטעים להפתיע. שיטת ההכנה המבוססת על טיגון ואז בישול איטי וממושך, מפיקה טעמים עמוקים ומרקם ממכר.
סופריטו (לאדינו: “מטוגן”) הוא לא שם של מאכל אלא של שיטת הכנה שמתבססת על טיגון ואז על בישול איטי. מטגנים יפה חלקי בשר או עוף, ואז מבשלים אותם בבישול ארוך על אש קטנה עם מעט מים ושומן. בחלק מהמקרים, וגם במתכון שלפניכם, השומן הוא שמן זית ולמים מוסיפים גם מיץ לימון.
בדרך-כלל מוסיפים לסיר גם תפוחי אדמה, ולפעמים ירקות אחרים, אחרי שגם הם טוגנו היטב. התיבול בדרך-כלל פשוט מאד וכולל מלח, פלפל שחור ולפעמים גם כורכום. ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
בין הגירסאות הנפוצות של ה”סופריטו” אפשר למצוא כמה כאלה שמבוססות על עוף ותפוחי אדמה. בחלקן תפוחי האדמה מגיעים בפלחים גדולים, שבסוף הבישול נשארים בשלמותם. באחרים, כמו במתכון שלפניכם, חותכים אותם לחתיכות קצת יותר קטנות ונותנים להן “להתפרק” קצת ולהסמיך את הרוטב בצורה שמזכירה גולאש.
הבישול קצר בהרבה מאשר סופריטו בקר או כבש, שממשיכים להשתפר גם אחרי 3 שעות בישול. אחרי כ-40 דקות העוף רך מאד וספוג בטעמים, והוא יישאר כזה כל עוד הסיר מכוסה. טעמי התבשיל יגיעו לשיאם אחרי שיבלה על פלטת שבת, או סתם כשתחממו אותו ביום המחרת.
הכי טוב להגיש עם סלט ירוק וקצת לחם או פיתה לספוג את שאריות הרוטב.
המצרכים
ל-4 מנות
- 1 ק”ג שוקי עוף (8 יחידות)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- מלח, פלפל שחור
- שמן לטיגון
- 1/4 כוס שמן זית
- 2/3 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- מעט גרידת לימון
- קורט כורכום
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות ב”גודל ביס” ומטגנים עד להזהבה יפה, ממש כמו צ’יפס (הכי טוב בטיגון עמוק). מעבירים בכף מחוררת לצלחת גדולה מרופדת במגבות נייר ומניחים בצד.
- רוחצים את שוקי העוף ומייבשים היטב. מטגנים במעט שמן יפה יפה מכל הצדדים.
- אם יש לכם סיר רחב ונמוך עם מכסה, השתמשו בו לטיגון השוקיים ואחרי זה המשיכו לבשל בו. אם לא, העבירו את השוקיים עם שאריות שמן הטיגון לסיר שבו תבשלו את הסופריטו.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, המים, הכורכום, גרידת הלימון, מיץ הלימון ושמן הזית. ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מביאים לרתיחה, מבשלים דקה או שתיים ואז מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. הופכים/מערבבים את תוכן הסיר מדי פעם ומוודאים שהשוקיים מכוסים בנוזלים.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, ומצמצמים כך שיתקבל רוטב סמיך.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור