סלט תפוחי אדמה יווני

תשכחו כל מה שידעתם על סלטי תפוחי אדמה – בגירסה היוונית אין מיונז, ביצים או אפונה, והיא הרבה יותר קלילה ורעננה. והטעם? בואו נאמר שאחרי שתכינו אותו פעם אחת כבר לא תפסיקו.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 08.12.22

סלט תפוחי אדמה יווני

זמן הכנה: 40 דקות | רמת קושי: קל | פרווה

תשכחו כל מה שידעתם על סלטי תפוחי אדמה – בגירסה היוונית אין מיונז, ביצים או אפונה, והיא הרבה יותר קלילה ורעננה. והטעם? בואו נאמר שאחרי שתכינו אותו פעם אחת כבר לא תפסיקו.

המטבח היווני ידוע כבעל מגוון עצום של מנות ראשונות, סלטים ומזטים. מבין הסלטים כולנו מכירים את החוריאטיקי (“סלט יווני”). הסלט שלפניכם כמעט אינו מוכר מחוץ ליוון, ואחרי שתכינו אותו פעם אחת – לא תפסיקו (אל תשאלו איך אני יודע).

ביוון בדרך-כלל מכינים אותו עם תפוחי אדמה קטנטנים, כמו שאצלנו אוהבים לצלות בתנור ולהגיש ליד בשר, אבל כל תפוח אדמה יעשה את העבודה.

סוד הסלט טמון בתיבול נדיב – המון עשבים טריים קצוצים, הרבה שום, לימון, מלח ופלפל שחור, וזיתי הקלמטה שטעמם העז שולט בו. אז אל תפחדו: שימו.

הוא נהדר לאירוח, ישתלב יפה בכמעט כל ארוחה בשרית או חלבית, וביום קיץ חם במיוחד שבו אין ממש חשק לאכול, תגלו שאתם מרוקנים את הקערה בקלות. אחד הטעימים.

המצרכים

כמויות ל-4-8 סועדים, בהתאם לסוג הארוחה

  • 1 ק”ג תפוחי אדמה (עדיף קטנטנים והכי טוב מזן ראטה)
  • 1 בצל סגול
  • 15-20 גבעולי שמיר
  • 8-10 גבעולי פטרוזיליה
  • 20-25 זיתים, עדיף מזן קלמטה
  • 4 שיני שום
  • מיץ מ-1.5-2 לימונים
  • 2 כפיות חומץ
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • אופציונלי: 2 כפיות עלי/גבעולי סלרי קצוצים דק
  • אופציונלי: 2 כפיות צלפים

אופן ההכנה

1. מנקים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם במים מומלחים קלות, עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד.

2. בינתיים שוטפים, מייבשים וקוצצים דק את העשבים. מגלענים את הזיתים וחוצים לשניים.

3. מייבשים וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גדולות יחסית. אם משתמשים בתפוחי אדמה קטנים ובעלי קליפה יפה, אפשר לא לקלף או לקלף רק חלק. מעבירים לקערת ערבוב.

4. מוסיפים את העשבים, הזיתים, שמן הזית, מיץ הלימון והחומץ, המלח והפלפל השחור. קוצצים או כותשים את שיני השום ומוסיפים גם אותן. אם יש צלפים קוצצים ומוסיפים.

5. מערבבים היטב, מעבירים לקערת הגשה, ואוכלים מייד.