מגש אנטיפסטי מהיר בתנור

20 דקות עבודה, 45 דקות אפייה, ויש לכם מגש אנטיפסטי יפהפה שאפשר להגיש כפתיח, ללוות בו מנה בשרית או לשלב בארוחה חלבית, וגם הטבעונים יהיו מאושרים.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 19.01.21

מגש אנטיפסטי מהיר בתנור

 

זמן הכנה: 20 דקות עבודה; 45 אפייה | רמת קושי: קל | פרווה/טבעוני

 

20 דקות עבודה, 45 דקות אפייה, ויש לכם מגש אנטיפסטי יפהפה שאפשר להגיש כפתיח, ללוות בו מנה בשרית או לשלב בארוחה חלבית, וגם הטבעונים יהיו מאושרים.

 

אנטיפסטי (antipasti) הוא השם האיטלקי למתאבנים המוגשים בתחילת הארוחה. הם לא חייבים להיות דווקא ירקות קלויים בתנור – האיטלקים אוהבים להוסיף גם גבינות, זיתים, ירקות מוחמצים, צנימים או בורסקטות ועוד. אצלנו החלק ש"תפס" הם הירקות הקלויים, בעיקר בגלל קלות ההכנה שהופכת אותם אידיאלית עבור מסעדות, קייטרינג בתי מלון וכו'. ואין סיבה שלא תכינו אותם גם בבית.

 

 

חרף ייעודו המקורי ה"אנטיפסטי" עובד נהדר כתוספת למנה בשרית וככזה הוא לא רק מוסיף טעם, צבע ועניין לארוחה, אלא גם מעשיר אותה תזונתית ומשפר את העיכול שלה ותורם לשובע. אפשר להגיש לשולחן בצלחת הגשה או אפילו בתבנית האפייה, או לחלק לצלחות יחד עם המנה.

 

 

הסוד העיקרי לאנטיפסטי מוצלח הוא בבחירת הירקות ובחיתוך שלהם. חשוב לבחור בשילוב של ירקות שזמן הבישול/אפייה שלהם דומה ו/או לחתוך אותם כך שיתרככו וישחימו במידה פחות או יותר דומה. וכמובן, לא להשתמש בירקות עייפים ומקומטים אלא ביפים והמוצקים ביותר שתמצאו.

 

השאר, כמו שתראו, די פשוט.

 

 

המצרכים

כמויות לתבנית אפייה סטנדרטית 40×32 ס"מ

  • 1 בטטה בינונית
  • 1 קישוא (רצוי זוקיני) בגודל בינוני
  • 1 בצל סגול בינוני-גדול קלוף
  • 2 פלפלים קטנים-בינוניים, רצוי אחד אדום ואחד צהוב
  • 1 שומר (אפשר להחליף בלפת, קולורבי או ירק עונתי אחר)
  • 1 גזר בינוני
  • 1 ראש שום
  • שמן זית
  • מלח גס
  • אופציונלי: כמה גבעולי טימין ורוזמרין, 2 פלפלים חריפים
  • אופציונלי: קצת שמן זית טרי וחומץ בלסמי להגשה

 

 

אופן ההכנה

 

א. מנקים וחותכים את הירקות: קולפים את הבטטה, חותכים אותה לרוחב לשלושה וחותכים כל חלק לכמה פלחים; פורסים את הקישואים לרוחב ואז לאורך כך שיתקבלו "סירות" קצרות; אותו הדבר עם הגזר; פורסים את הבצל ל-8 פלחים; מנקים וחותכים את הפלפלים לפרוסות רחבות; חוצים את ראש השום בשלמותו לרוחב; חותכים את השומר לארבע לאורך (או חוצים לשניים לאורך אם משתמשים בשני שומרים קטנים.

 

ב. מסדרים יפה אך בצפיפות את הירקות על נייר אפייה בתבנית אפייה. מושחים בהרבה שמן זית ומפזרים מלח גס וגבעולי טימין ורוזמרין אם יש. אם יש פלפלים חריפים מוסיפים אותם בשלמותם.

 

 

ג. מטפטפים עוד 3-4 כפות שמן זית מעל לירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 45 דקות. ב-10 הדקות האחרונות של האפייה אפשר להעביר לטורבו ואם נייר האפייה מתאים לשימוש ב-220 מעלות אז גם להעלות את הטמפרטורה. במקרה כזה יש להציץ בתנור מדי פעם כדי לוודא שהירקות לא נשרפים.

 

בסיום האפייה הירקות צריכים להיות רכים וחלקם ישחימו או יחרכו בקצוות.

 

אפשר להגיש את האנטיפסטי קר או חם. בהגשה, אפשר לטפטף מעט שמן זית טרי וחומץ בלסמי.

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה