תפוחי אדמה צלויים בקוקי
מנה פשוטה וקלה מאד להכנה, רק 10 דקות עבודה. התוצאה: תוספת כייפית למנה בשרית, שמפיצה ארומה נעימה של בצל ושום ברחבי הבית.
תפוחי אדמה צלויים בקוקי
זמן הכנה: 10 דקות נטו, שעה כולל אפייה | רמת קושי: קל | פרווה
מנה פשוטה וקלה מאד להכנה, רק 10 דקות עבודה. התוצאה: תוספת כייפית למנה בשרית, שמפיצה ארומה נעימה של בצל ושום ברחבי הבית.
בעונת הקיץ, במיוחד, אני מעדיף מנות שלא מאלצות אותי לעמוד זמן ממושך ליד הכיריים. שיטה פשוטה אחת היא להכין מנות קרות. שיטה אחרת היא להתמקד במנות שהכנתן היא "שגר ושכח", כמו זו.
את הטכניקה הפשוטה של צלייה בשקית אפייה כבר הצגנו במתכונים קודמים. זוהי, לפני הכל, אחת מהדרכים הפשוטות והפרקטיות לצלות עוף, עם או בלי תוספות (שנכנסות איתו לתוך השקית).
הפעם נשתמש בשקית אפייה ("קוקי בג") להכנת מנת תוספת פשוטה ונהדרת: תפוחי אדמה צלויים עם בצל ושום. הקסם הגדול של המתכון הזה הוא בפשטותו: מעט מצרכים, מעט כלים, ורק 10 דקות עבודה. פורסים, מתבלים, מכניסים לשקית, דוחפים לתנור, ואחרי 45 דקות יש מעדן.
תפוחי האדמה מתקבלים נימוחים מבפנים וקריספיים מבחוץ. הבצל והשום הופכים רכים ומתקתקים, לפעמים מושחמים בקצוות.
זו מנה שיכולה להיות תוספת כייפית לצד סטייק או מנה בשרית או חלק מבר צמחוני. היא הכי טעימה מייד כשהיא יוצאת מהתנור, אבל תישאר טעימה וקריספית גם אחרי שתתקרר קצת (בתנאי שלא תכסו).
המצרכים
כמויות לשקית קוקי גדולה 50×35 ס"מ
- 1 בצל קטן (80 גרם אחרי קילוף)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים (כ-750 גרם)
- 8 שיני שום שלמות קלופות
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- קורט פפריקה מעושנת
אופן ההכנה
א. פורסים את הבצל לפרוסות דקות (2 מ"מ או פחות) ומעבירים לקערת ערבוב.
ב. קולפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כס"מ אחד. מוסיפים לקערת הערבוב.
ג. מוסיפים לקערה את שיני השום, שמן הזית, המלח והתבלינים. מערבבים היטב עד שהכל מתכסה בשמן ונצבע בתבלינים.
ד. מעבירים את תוכן קערת הערבוב לשקית קוקי, סוגרים אותה ומנקבים 4-5 פעמים במזלג ליציאת האדים. מניחים בתבנית אפייה (אפשר חד פעמית) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-45 דקות.
ה. מוציאים את התבנית ונותנים לה כמה דקות להתקרר. חותכים (בזהירות!) את השקית ומרוקנים את תוכנה לתבנית. מחזירים לתנור לכמה דקות במצב גריל. מוציאים ומעבירים לכלי הגשה.