סלט אטריות שעועית אסיאתי

סלט אטריות שעועית אסיאתי: מנה קלילה ומרעננת בין הארוחות הכבדות של החגים, שוקי גלילי עם מתכון טעים ומפתיע מהמטבח האסיאתי שפותח את התיאבון ומהווה ארוחה בפני עצמה.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 01.12.22

זמן הכנה: 30 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה

 

אם אתם מחפשים מנה קלילה ומרעננת, והמטבח האסיאתי מסקרן אתכם, אז הסלט הזה הוא מקום מצוין להתחיל בו. הוא טעים ומפתיע, נהדר כדי לפתוח תיאבון ויכול להוות גם ארוחה בפני עצמו.

 

אטריות השעועית נאכלות בכל רחבי המזרח-הרחוק – מיפן ועד אינדונזיה, מהפיליפינים ועד הודו. הן מהוות בסיס לסלטים חמים וקרים, מגוון תבשילים, מרקים ואפילו קינוחים. מכנים אותן “אטריות צלופן” או “אטריות זכוכית”, על שם המראה השקוף והמבריק שלהן אחרי ההכנה.

 

מדובר במוצר שמזכיר קצת את אטריות האורז המוכרות יותר, וגם הוא מגיע במעין סליל (שקשה יותר לשבור אותו ולכן הוא משווק גם בגרסה חתוכה, שהשימוש בה נוח יותר). אבל המרקם והמראה של אטריית השעועית המוכנה הוא ייחודי וכזה שקל להתאהב בו.

 

היא גם נטולת גלוטן (כדאי לבדוק כי בחלק מהמוצרים מוסיפים עמילן ממקורות שאינם שעועית), בעלת אינדקס גליקמי נמוך יחסית (45) ולכן לא מעלה בחדות את רמת הסוכר בדם.

 

אחת הצורות הכי פופולריות לאכילת אטריות השעועית היא בסלט, שכולל המון ירקות חתוכים דק ועשבים טריים, בתיבול שכולל ארבעה טעמים – חריף, חמוץ, מתוק ומלוח.

 

 

המתכון שלפניכם הוא בסגנון סלט היאם התאילנדי. בחלק מגרסאותיו מוסיפים לו גם נתחי בקר, דג או עוף שטוגנו או נצלו בנפרד, ואז הוא יכול להפוך למנה עיקרית. גם הגרסה הצמחונית משביעה למדי ויכולה להוות ארוחה קלה, או מנה ראשונה מרעננת ועתירת טעמים, וגם מזינה מאוד.

 

את כל המוצרים הדרושים אפשר למצוא היום ברשתות השיווק ובחנויות מתמחות, עם כשרות מהודרת ולעיתים קרובות יותר גם במחירים הגיוניים.

 

המצרכים

 

לסלט:

 

100 גרם אטריות שעועית (חצי חבילה. רצוי לא מהסוג הדק ביותר אלא מהסוג בעובי 1 מ”מ)

1.5 כפיות שמן שומשום

1 כוס כרוב סגול פרוס דק מאוד

1/2 כוס כרוב פרוס דק מאוד

1 גזר

1 מלפפון

1/2 פלפל אדום

5 צנוניות

1 בצל סגול קטן-בינוני

1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים דק

חופן גדול של עלי כוסברה

7-8 עלי נענע בינוניים, חצויים

אופציונלי: פלפל אדום חריף טרי קטן, פרוס דק

 

 

לרוטב:

 

2 שיני שום קצוצות דק

1/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס מיץ לימון (או ליים אם יש)

1 כפית רוטב צ’ילי (1 כף לאוהבי החריף)

1 כפית שטוחה שורש ג’ינג’ר טרי מגורד דק

1 כפית גדושה סוכר חום

אופציונלי: 1/2 כפית רוטב דגים

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מכינים את האטריות: שמים בסיר רחב ומוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי. אחרי שהאטריות מתרככות (8-10 דקות) מסננים היטב, מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים. 

 

 

2. חותכים את הירקות: הכרובים צריכים להיות פרוסים דק מאוד. את הגזר והצנוניות פורסים דק ואז חותכים ל”גפרורים” או “חוטים”. אפשר להשתמש בסכין מתאימה של מעבד מזון. את המלפפון חוצים לאורך, מרוקנים את הגרעינים והחלקים הנוזליים, ואז פורסים דק. את הפלפל האדום מנקים מגרעינים וחלקים לבנים ופורסים דק. את הבצל הסגול פורסים דק.

 

 

3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המצרכים.

 

4. מעבירים לכלי הגשה: מסדרים את האטריות בתחתית ומעליהן מפזרים את הירקות הפרוסים. קוצצים גס ומפזרים את עלי הכוסברה, עלי הנענע החצויים (ופרוסות הפלפל האדום החריף אם הלכתם על הגרסה החריפה). יוצקים חצי מהרוטב מעל (את השאר מגישים עם הסלט לשולחן), מפזרים את הבוטנים הקצוצים.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה