בורגול עם אגוזים ופירות יבשים
זה יכול להחליף מנת אורז כתוספת למנה בשרית, לשמש כסלט חם או קר בארוחה חלבית, או כמילוי לפלפלים, קישואים או בצל. ואיזו דרך מצוינת להיפטר מהשאריות מט"ו בשבט.
בורגול עם אגוזים ופירות יבשים
זמן הכנה: 50 דקות | דרגת קושי: בינוני | פרווה/בשרי
מתכון: שוקי גלילי
התבשיל הפשוט הזה יכול להחליף מנת אורז או קוסקוס כתוספת למנה בשרית, לשמש כסלט חם או קר בארוחה חלבית, או כמילוי לפלפלים, קישואים או בצל. ואיזו דרך מצוינת להיפטר מהשאריות מט”ו בשבט.
הבורגול מצליח להחליף את האורז והסולת בתבשילים רבים. הוא לא רק זול יותר אלא גם בריא יותר, ובהחלט יכול להיות גם טעים יותר אם מכינים אותו נכון.
את התבשיל הפשוט והמאלף שלפניכם אפשר להכין עם כל סוגי הבורגול, אבל הוא יצא הכי טעים (אבל ממש) עם הבורגול הדק (ג’ריש) שמזכיר קצת קוסקוס במרקם שלו. אפשר להשתמש בו כתוספת (או כמצע) למנה בשרית, או להגיש אותו בארוחה חלבית, כפי שהוא או עם יוגורט מתובל במעט שום ונענע, למשל.
הוא מצוין גם כמילוי לממולאים בשריים או צמחוניים (אם אתם מכינים אותו כמילוי אז הוא יכול להיות מתובל יותר). ואפשר גם להגיש אותו קר כסלט, עם תוספת של קצת כוסברה או עלים רעננים אחרים. גם אפשר להקפיא את העודפים ולהפשיר במועד מאוחר יותר, אז אין בעיה להכין כמות כפולה.
האגוזים והפירות היבשים יכולים להשתנות בהתאם למה שנשאר לכם מט”ו בשבט – לא רק אגוזים מכל הסוגים, אלא גם פיסטוק, שקדים, קשיו ובוטנים; וכן צימוקים, משמשים, תמרים, שזיפים מיובשים, וגם פירות מיובשים אקזוטיים יותר. ככל שהמגוון גדול יותר התוצאה תהיה טעימה יותר.
המצרכים
ל-6-8 מנות
- 400 גרם בורגול דק* (2 כוסות)
- 400 מ”ל מים חמים (2 כוסות)
- 50 גרם אגוזים ו/או שקדים, בוטנים וכו’ (מה שיש)
- 50 גרם פירות יבשים מכל הסוגים
- 8 כפות שמן
- 1 בצל בינוני
- 1 כפית מלח
- 2/3 כוס מים או מרק צח (מרק עוף או ירקות מסונן)
- אופציונלי: 1/3 כפית תבלין דואה
- אופציונלי: 2 כפות צנוברים
*אם מדובר בבורגול גס, מתחילים בלהשרות אותו במים חמים עד שיתרכך (20-30 דקות) וממשיכים לפי המתכון.
אופן ההכנה
א. מגלענים את הפירות היבשים (אלו שצריך), שוטפים היטב ומשרים במים חמים כ-15 דקות. מסננים ומניחים בצד.
ב. במקביל, חוצים לשניים או קוצצים גס מאד את האגוזים ושות’. מחממים מחבת על אש גדולה וכשהיא חמה מאד קולים עליה אותם עליה במשך כמה דקות, תוך ערבוב. כשהם מתחילים להראות סימני השמחה ראשונים וריח הקלייה ממלא את החדר, מסירים מהאש ומניחים בצד.
ג. חותכים את הפירות היבשים לקוביות או לפרוסות (אם משתמשים למילוי כדאי קוביות קטנות).
ד. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר (עדיף רחב ושטוח) ב-8 כפות, עד שהוא מזהיב יפה ומתחיל להשחים. מוסיפים את הבורגול, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב 2-3 דקות נוספות.
ה. מוסיפים את הפירות היבשים, האגוזים הקלויים, המרק/מים, המלח ותבלין הדואה (אם יש) ומערבבים. הבורגול יספוג מהר מאד את כל המים, ויש “לגרד” ולפורר אותו בכף או מזלג (כמו עם קוסקוס), ולבדוק ששום דבק לא נדבק לתחתית הסיר. מכסים ומבשלים על אש קטנה מאד עוד 4-5 דקות.
ו. מורידים מהאש, מסירים את המכסה, מניחים מגבת מעל לסיר וסוגרים חזרה כך כשמכסה יתפוס את המגבת והסיר ייאטם לחלוטין. עוטפים במגבת נוספת את הסיר ונותנים לו לעמוד כך כ-10 דקות. פותחים ומפוררים במזלג. אם יש לכם צנוברים, זה זמן טוב לקלות אותם במחבת כדי לפזר מעל בהגשה.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור