ארוחת פתיתים וירקות קלויים
אלו לא סתם פתיתים אלא כנראה מנת הפתיתים הכי טעימה שאכלתם. מלבד זאת, מדובר במנה שהיא ארוחה – משביעה, מאוזנת ותזונתית. וגם הזדמנות לחסל עוד קצת חמץ לפני פסח.
ארוחת פתיתים וירקות קלויים
זמן הכנה: 25 דקות | קושי: קל | פרווה/חלבי
אלו לא סתם פתיתים אלא כנראה מנת הפתיתים הכי טעימה שאכלתם. מלבד זאת, מדובר במנה שהיא ארוחה – משביעה, מאוזנת תזונתית, ומספקת מאד. וגם הזדמנות לחסל עוד קצת חמץ לפני פסח.
הפתיתים, בניגוד למה שמקובל לחשוב, הם לא בדיוק המצאה ישראלית. במקור, מדובר בסוג של פסטה שכמו שאר סוגי הפסטה עשויה מחיטת דורום עתירת חלבון.
בישראל של תקופת הצנע, אימצו את המאכל הזה כתחליף לאורז, ועשו בו כמה שינויים מתחייבים – כמו התבססות על קמח חיטה פשוט, מהסוג היחיד שהיה זמין בארץ באותה תקופה. בימינו, אנחנו יודעים שמשמעות השינוי הזה היא, בין השאר, שהפתיתים הם לא בדיוק מאכל בריאות. מדובר במאכל טעים ומשביע אבל עתיר פחמימות קלות ודל בערך תזונתי מעבר לכך.
במתכון שלפניכם משדכים את הפתיתים עם ירקות קלויים, שמלבד הרבה טעם מוסיפים גם ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וכל טוב. מגישים עם יוגורט מתובל בעשבים קצוצים, והתוצאה פשוט מאלפת.
זה מתכון פשוט, מהיר הכנה, שאפשר לשחק איתו – לגוון עם הירקות, להחליף את היוגורט בטחינה או אפילו ברוטב מתבשיל בשר כלשהו. על הדרך, אפשר להיפטר מירקות שתאריך התפוגה שלהם מתקרב, וגם מהפתיתים בגלל שפסח מתקרב. כל מי שיטעם יגיד לכם שאלו הפתיתים הכי טעימים שאכל.
המצרכים
4-6 מנות
• 2 כוסות פתיתים
• 2.5 כוסות מים
• 2 בצלים
• 2 יחידות שומר
• 2 גזרים
• 2 קישואים
• אופציונלי: 2 כפות שורש סלרי פרוס וקצוץ
• 6 שיני שום פרוסות
• מלח, פלפל שחור
• להגשה: 2 גביעי יוגורט ו-2 חופנים נדיבים של עשבים טריים קצוצים דק (מה שיש בבית)
אופן ההכנה
א. פורסים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים על אש בינונית-גדולה בסיר רחב ונמוך (רצוי שיהיה לו גם מכסה) עד שהבצל מתחיל להזהיב.
ב. פורסים את השומר והסלרי, מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם. חותכים ומוסיפים את הגזר ואז את הקישואים ולבסוף את שיני השום (אם צריך מוסיפים מעט שמן). ממליחים ומפלפלים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שכל הירקות יקבלו צבע.
ג. מעבירים 3/4 מכמות הירקות שבסיר לכלי נפרד. מוסיפים לסיר את הפתיתים ומטגנים אותם 2-3 דקות תוך ערבוב (נזהרים לא לשרוף את השום). מוסיפים את המים (כדאי שיהיו רותחים), מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 4 דקות כשהסיר מכוסה חלקית. לאחר מכן מחזירים לסיר את הירקות הקלויים הנותרים, מערבבים, מכסים, מבשלים עוד 2 דקות ואז משאירים את הסיר מכוסה (כדאי להוסיף מגבת) למשך 5-10 דקות נוספות ומגישים.
מגישים עם יוגורט מומלח קלות, שמוסיפים לו את עשבי התיבול שנשארו לכם בבית – הכל הולך.
* * *
שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור