מתכון לסלט טונה מושלם

מה כבר אפשר לחדש בסלט טונה? תתפלאו לגלות שיש הרבה. המתכון המושלם של שוקי גלילי לסלט שישנה את כל מה שקראתם לו "סלט טונה" עד היום!

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 01.09.22

זמן הכנה: 15 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה

 

מה כבר אפשר לחדש בסלט טונה? ובכן, נסו את המתכון הזה ולא תצליחו להבין מה זה היה שקראתם לו “סלט טונה” עד היום.

 

סלט טונה הוא לעיתים קרובות לא יותר מפתרון מהיר לארוחה משביעה שמבוססת על מצרכים שיש בבית. שימורי טונה, ביצים קשות, מלפפון חמוץ ומיונז – לא נופתע אם כל הנ”ל כבר ממתינים אצלכם, במקרר ובמזווה, בדיוק לרגע כזה. כל מה שנשאר זה לערבב, לכרוך בין שתי פרוסות לחם (או למלא פיתה) ולזלול.

 

על המתכון הבסיסי של סלט הטונה יש כמובן אינספור וריאציות – עם תוספת של ירקות, עשבים, ממרחים ותבלינים. אבל נדמה לנו שהגרסה שנציג כאן היא הטובה ביותר, או לפחות אחת מהטובות.

 

במתכון הזה מוסיפים לארבעת המרכיבים הבסיסיים הרבה ירק, ומשתמשים ברוטב שמלבד המיונז כולל גם קצת חרדל ומיץ לימון, וגם פלפל שיפקה חריף קצוץ דק שמעניק לווית טעם עוקצנית לכל העסק.

 

אם יש לכם לחם טוב, אז הסלט הזה יהפוך אותו לכריך נהדר. אפשר, אם כי לא הכרחי, להוסיף לכריך הזה גם עלה חסה או שניים וירקות נוספים, ובלבד שתהיה בו כמות נדיבה מספיק של סלט הטונה כדי שתחושו במלוא טעמיו.

 

אפשר גם לשלב את סלט הטונה בארוחת בוקר חלבית, עם גבינות, יוגורט, סלט ירקות טרי ולחם רגיל. 

 

 

 

המצרכים

 

ל-4 מנות / 600 גרם

2 קופסאות שימורי טונה במי מלח

3 ביצים קשות

3 מלפפונים חמוצים קצוצים

2 כפות גבעול סלרי קצוץ

2 כפות שמיר קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופציונלי: 2 כפות פלפל אדום קצוץ (טרי, קלוי או מוחמץ)

 

לרוטב:

4 כפות מיונז

2 כפות חרדל דיז’ון

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות פלפל שיפקה קצוץ דק (מקופסת שימורים)

מלח, פלפל שחור

אופציונלי: 2 כפיות בצל קצוץ דק

 

 

אופן ההכנה

 

1. מסננים היטב את הטונה, מעבירים לקערה ומפוררים בעדינות (הכי טוב בידיים).

 

2. מקלפים וחותכים את הביצים לקוביות (הן לא צריכות להיות קטנות מדי). מוסיפים לקערה יחד עם המלפפונים החמוצים, הסלרי, השמיר והפטרוזיליה.

 

3. מערבבים בכלי נפרד את מרכיבי הרוטב. מוסיפים לקערה ומערבבים בתנועות עדינות. המטרה היא לערבב את מרכיבי הסלט ולהשאיר אותו אוורירי יחסית, לא למעוך את המרכיבים.

 

4. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לאכול מייד, אבל אחרי שעה במקרר הסלט יהיה אפילו יותר טעים.

 

הצעות הגשה:

 

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.