עוגת שיש שוקו תפוז
הסתיו כבר פה ואין כמו עוגת שיש שוקו תפוז, עוגה של פעם גבוהה על השיש עם כוס תה מהביל. אוורירית, מושלמת והיא אפילו פרווה.
מיד כשמתחיל הסתיו אני מוצאת את עצמי מפנטזת על עוגת תפוזים גבוהה של פעם, כזו שתעמוד על השיש ואוכל לפרוס ממנה פרוסות ליד כוס התה.
הנה מתכון קל ומהיר לעוגת תפוזים גבוהה, אוורירית ומושלמת בשילוב קקאו, והיא אפילו פרווה.
תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס”מ.
מצרכים
2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן
6 ביצים גדולות
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן קנולה
1 שקית אבקת אפייה
כפית תמצית/מחית וניל (אפשר להמיר בשקית של סוכר וניל)
2.5 (350 גרם) כוסות קמח לבן רגיל
3 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
3. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, וכשמתחילות להופיע בועות לבנות מוסיפים חצי כוס סוכר. מקציפים כ-3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
4. מורידים את מהירות המיקסר מעט ומוסיפים חלמונים, את יתרת הסוכר מהמלית, שמן, ומיץ תפוזים ומערבבים מעט.
5. מוסיפים את הקמח, הווניל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
6. מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.
7. ל-1/3 התערובת שנותרה בקערה מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה ואחידה.
8. מעבירים את תערובת הקקאו מעל הבלילה הבהירה בתבנית, ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות “שיש”.
9. אופים כ-40 דקות עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
10. מצננים מעט על גבי רשת צינון, מעבירים סכין בדפנות התבנית וגם מסביב לטבעת האמצעית, הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.
* * *
קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור